Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

The Numbers Station (2013)

Είδος: Θρίλερ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σκηνοθεσία:Kasper Barfoed
Σενάριο:F. Scott Frazier
Παίζουν:John Cusack,
Malin Akerman
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Δύο πράκτορες της CIA βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα καταφύγιο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο χρησιμοποιείται για την αποστολή κωδικοποιημένων αριθμητικών μηνυμάτων σε κατασκόπους. 15 κορυφαία στελέχη των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών θα δολοφονηθούν και οι μόνοι που μπορούν να το αποτρέψουν , είναι αυτοί οι δύο.

ΑΠΟΨΗ : Δε μπορείς να πεις πολλά πράγματα για το Numbers Station. Χρησιμοποιεί την ιδέα των κωδικοποιημένων μηνυμάτων, που στέλνουν οι κυβερνήσεις κάποιων κρατών μέσω ραδιοκυμάτων, για να στήσει το σκηνικό της δράσης του. Ο Cusack καλός στο ρόλο του πράκτορα που βρίσκεται σε κρίση και θέλει απλώς να αποσυρθεί πια, ενώ και η Akerman υποστηρίζει το ρόλο της ικανοποιητικά. Στο σενάριο και τη σκηνοθεσία τα πράγματα είναι επίσης καλά και δε νομίζω ότι φταίει κάτι από τα δύο, που η ταινία δεν τα πάει και τόσο καλά στην πορεία. Απλώς, φαίνεται από ένα σημείο και μετά, ότι η ταινία για κάποιο λόγο έχει κουτσουρευτεί. Λίγο το χαμηλό μπάτζετ, λίγο η απόφαση να βγει σε λίγες κινηματογραφικές αίθουσες και μετά κατευθείαν στην αγορά των dvd και καταλαβαίνετε γιατί συνέβη αυτό. Το πρώτο μισό της ταινίας είναι αυτό που κυλάει πιο ομαλά ενώ το δεύτερο είναι ξεκάθαρα το θύμα των περικοπών, έχοντας κενά και καταλήγοντας σε ένα φινάλε, που σε κάνει να νιώθεις ότι τους τελείωσε το φιλμ και η παραγωγή δεν τους έπαιρνε λίγα μέτρα ακόμα. Το αποτέλεσμα;
  Όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους, έχεις ήδη ξεχάσει αυτό που είδες. Για να μη κλαις λοιπόν τα λεφτά, που άφησες στο ταμείο του σινεμά, περίμενε την κυκλοφορία του dvd. Λιγότερα έξοδα, λιγότερο κλάμα. 
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
The Numbers Station (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου