Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Tooth And Nail (2007)

Είδος: Τρόμου

Σκηνοθεσία:Mark Young
Σενάριο:Mark Young
Παίζουν:Michael Madsen,
Vinnie Jones,
Rachel Miner
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ   : Στο μέλλον ο κόσμος δεν έχει πια καμια πηγή ενέργειας και μικρές ομάδες ανθρώπων προσπαθούν να επιζήσουν χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Μια τέτοια ομάδα είναι και οι πρωταγωνιστές της ταινίας , οι οποίοι εκτός απ' τα προβλήματα διαβίωσης, πρέπει να αντιμετωπίσουν μια συμμορία κανιβάλων.

  ΑΠΟΨΗ : Μετα-αποκαλυπτική "μπούρδα". Θα μπορούσα να σταματήσω να γράφω ακριβώς εδώ και να τα έχω πει όλα. Δε θέλω όμως να είμαι άδικος με μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού, που το πάλεψε με μια βασική ιδέα, με πολύ μικρές σεναριακές "αναλαμπές". Δε μπορείς να πεις πρωτότυπη την ιδέα του μελλοντικού κόσμου που μας παρουσιάζει αλλά ούτε και τους κανιβάλους που εμφανίζονται στην πορεία. Όλα κάτι μας θυμίζουν. Επίσης, το χαμηλό μπάτζετ δικαιολογεί τη χρησιμοποίηση μικρών χώρων και κάποιων όχι τόσο ταλαντούχων ηθοποιών, δε δικαιολογεί όμως τις κακογραμμένες ατάκες, που ακούς σε αρκετές στιγμές αλλά ούτε και το ότι μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο η ταινία κινείται σε τόσο χαλαρούς ρυθμούς. Όχι βέβαια πως μετά έρχονται τα πάνω-κάτω. Μια μικρή έκπληξη, με έναν εχθρό που εμφανίζεται χωρίς να το περιμένεις (έτσι νομίζουν οι δημιουργοί ) και μια έξυπνη ιδέα ( ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER ), που έχει να κάνει με τον τρόπο που αποδεκατίζονται οι κανίβαλοι στο τέλος. (ΤΕΛΟΣ SPOILER) 
  Το Tooth and Nail είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό b-movie, όχι και τόσο επιτυχημένο. Χρησιμοποιεί τα ονόματα των γνωστών b-movαδων Vinnie Jones και Michael Madsen, για να τραβήξει λίγους θεατές παραπάνω αλλά δεν καταφέρνει πολλά πράγματα, ούτε στο κομμάτι του τρόμου, ούτε της αγωνίας, με αποτέλεσμα όσους "τράβηξε" να τους "χάνει" πολύ νωρίς καθώς για 70 περίπου λεπτά είναι-με μία λέξη- ΒΑΡΕΤΟ.


                                                                                                                          


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Tooth and Nail (2007) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου