Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

"Ο Superman (δε) σκοτώνει"


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Πριν συνεχίζετε να διαβάζετε το άρθρο οφείλω να σας ενημερώσω ότι αποκαλύπτεται μέρος του finale του Man Of Steel.
 Προχωράμε λοιπόν.
 Φτάνοντας στο τελευταία λεπτά της ταινίας και παρακολουθώντας τη μάχη  του  Superman με τον Zod  βλέπουμε κάτι το οποίο προκάλεσε αρκετά σχόλια και συζητήσεις στο διαδίκτυο. Ο Superman θα σκοτώσει τον Zod με τα ίδια του τα χέρια. Μπορεί η κάμερα να εστιάζει στο πρόσωπο του Superman αλλά γίνεται πλήρως κατανοητό ότι σπάει το λαιμό του Zod.
 "Ο Σούπερμαν δε σκοτώνει..." ήταν η δική μου πρώτη ατάκα στον διπλανό μου και έταιρο blogger του "Δες και πες!". Αυτή ήταν και η ατάκα που βγήκε απ' τα χείλη των περισσότερων φίλων του Ανθρώπου από ατσάλι καθώς μας βρήκε απροετοίμαστους για κάτι τέτοιο η νέα ταινία του Zack Snyder.
 Όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσπάθησα να θυμηθώ αν ο Supes του κινηματογράφου ή των κόμιξ έχει ξανασκοτώσει, η αλήθεια είναι πως το μόνο που μπόρεσα να φέρω στο μυαλό μου ήταν η μάχη με τον Doomsday κατά την οποία πεθαίνει και ο ίδιος, στην κλασική σειρά τευχών της DC με το θάνατο και την επιστροφή του Superman. Κι εκεί υπήρχε μάχη σώμα με σώμα κι εκεί ο Superman σκοτώνει τον αντίπαλό του με τα χέρια του. Έλα όμως που δεν ήταν μόνο ο Doomsday θύμα του υπερανθρώπου.
 Στο σύνδεσμο που θα ανοίξει πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Scott Collura στο uk.ign.com με τίτλο : Superman: Stone Cold KILLA. Από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του μέχρι και τις εικονογραφημένες, ο Superman έχει σκοτώσει, σύμφωνα με το άρθρο, άλλες πέντε φορές στην καριέρα του και μάλιστα ο Zod έχει υπάρξει ξανά θύμα του.
 Φαντάζομαι ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να θυμούνται και άλλες περιπτώσεις φονικού Superman, οπότε στα σχόλια του blog μπορείτε να αναφερθείτε σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου