Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Curse Of Chucky (2013)

Είδος: Τρόμου, Θρίλερ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙ
Σκηνοθεσία:Don Mancini
Σενάριο:Don Mancini
Παίζουν:Chantal Quesnelle, 
Fiona Dourif,Brad Dourif
Jordan Gavaris 
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ένα πακέτο με μια αστεία παιδική κούκλα θα φτάσει στο σπίτι της Νίκα και της μητέρας της. Το ίδιο βράδυ η μητέρα της δολοφονείται και έρχεται να μείνει μαζί με τη Νίκα, η αδερφή της με την οικογένειά της. Όταν το σκοτάδι πέσει ξανά, η Νίκα υποψιάζεται πως η αστεία παιδική κούκλα με τα κόκκινα μαλλιά, κάτι κρύβει...

ΑΠΟΨΗ : Ο Don Mancini είναι ο δημιουργός και σεναριογράφος του πρώτου κλασικού, cult, θρίλερ τρόμου από τη δεκαετία του '80 Child's Play. Σε όλη αυτή τη σειρά ταινιών, από το 1988 μέχρι σήμερα, ο Mancini έχει συμμετοχή σαν σεναριογράφος ή συν-σεναριογράφος ενώ έχει σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες. Η προηγούμενη ήταν το Seed Of Chucky και ίσως ήταν η χειρότερη της σειράς αλλά στην καινούρια του δημιουργία, ο Mancini τα πάει λίγο καλύτερα.
  Χτίζει σωστά την ιστορία του και περιμένει αρκετά μέχρι να θέσει σε δράση τον Τσάκι. Όταν το κάνει θα προσφέρει αρκετές αιματηρές σκηνές ενώ στην κλιμάκωση της αγωνίας δεν τα πάει άσχημα. Στην καθοδήγηση των ηθοποιών δεν τα πάει καλά ο φίλτατος Don, με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν μόνο τα μέλη της οικογένειας Dourif, που δεν είναι άλλοι από τους δύο πρωταγωνιστές. Ο Brad Dourif είναι ο άνθρωπος που δανείζει τη φωνή του στον Τσάκι όλα αυτά τα χρόνια και εδώ συμπρωταγωνιστεί μαζί με την κόρη του, Fiona, η οποία υποδύεται την Νίκα. Οι δυο τους ξεχωρίζουν με ευκολία από το υπόλοιπο cast.
  Η σειρά ταινιών Child's Play και η σατανική κούκλα του Τσάκι έχουν αποκτήσει φανατικούς φίλους εδώ και 25 χρόνια. Η πλειοψηφία τους θα παρακολουθήσει σίγουρα τη νέα περιπέτεια του Τσάκι και θεωρώ ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι καθώς η ταινία είναι καλύτερη από τις δύο-τρεις προηγούμενες. Οι υπόλοιποι δε θα ξετρελαθείτε μάλλον, ειδικά αν δεν έχετε ακουστά τον Τσάκι και δεν έχετε δει καμία ταινία της σειράς, οπότε βάλτε στο DVD player την ταινία του '88 και αν τη βρείτε ενδιαφέρουσα, μόνο τότε δείτε το Curse Of  Chucky.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Curse of Chucky (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου