Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Pacific Rim (2013)

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Δράσης

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Σκηνοθεσία:Guillermo del Toro
Σενάριο:Travis Beacham,
Guillermo del Toro
Παίζουν:Idris Elba, 
Charlie Hunnam, 
Rinko Kikuchi
Γράφει ο Γιάννης Τζώρτζης
ΥΠΟΘΕΣΗ : Πληθώρα από παντοδύναμα τέρατα, γνωστά ως Καϊτζού, αναδύονται από τους ωκεανούς και ξεκινάει ένας απίστευτος πόλεμος που κοστίζει εκατομμύρια ζωές και καταναλώνει τους ανθρώπινους πόρους για τα επόμενα χρόνια. Για να καταπολεμηθούν τα Καϊτζού, κατασκευάζονται τεράστια ρομπότ, τα Τζίγκερς, τα οποία κατευθύνονται από δύο πιλότους που οι εγκέφαλοι τους είναι σε άμεση επικοινωνία με το κατασκεύασμα. Ακόμα, όμως, και τα Τζίγκερς φαντάζουν ανίκανα να αντισταθούν στα τέρατα. Στα πρόθυρα της ολικής ήττας, η μοναδική ελπίδα που απομένει βρίσκεται σε δύο πρόσωπα, στα οποία κανείς δεν είχε εμπιστοσύνη: έναν αποτυχημένο πρώην πιλότο και μια εκπαιδευόμενη που δεν έχει δοκιμαστεί σε δράση. Οι δυο τους θα οδηγήσουν ένα ξεπερασμένο Τζίγκερ και μαζί την ανθρωπότητα στην έσχατη ελπίδα πριν την ολική αποκάλυψη.(Cine.gr) 

ΑΠΟΨΗ: Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή ταινία που σε αφήνει άφωνο σε όλη τη διάρκειά της. Ο Guilemmo del Toro επηρεασμένος από τις ταινίες του είδους Tokusatsu και ιδιαίτερα από το Tetsujin nijûhachi-go μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη επικές μάχες μεταξύ ρομπότ και εξωγήινων τεράτων (Κάιτζου), η μορφή των οποίων προέρχεται από την ιαπωνική ταινία του 1950, Gojira.
Η ταινία προσφέρει ατελείωτη δράση με εντυπωσιακά ειδικά εφέ και γι αυτό το λόγο αξίζει να την παρακολουθήσετε σε κινηματογράφο. Παρόλο που χαρακτηρίζεται από υπερβολή σε όλα τα σημεία της χάριν εντυπωσιασμού, ένα καθόλου πρωτότυπο σενάριο και στατικούς χαρακτήρες, το Pacific Rim, μέσω του πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό τον θεατή.

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Pacific Rim (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου