Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Side Effects (2013)

Είδος: Θρίλερ, Δραματική

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Σκηνοθεσία:Steven Soderbergh  
Σενάριο:Scott Z. Burns 
Παίζουν:Jude Law,
Rooney Mara,Channing Tatum,
Catherine Zeta-Jones
Γράφει ο Νίκος Τσουκαλάς
ΥΠΟΘΕΣΗ : Η  Έμιλι και ο Μάρτιν είναι ένα νέο, όμορφο κι ευκατάστατο ζευγάρι που ζει την ονειρεμένη ζωή, μέχρι που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Επί τέσσερα χρόνια, η Έμιλι τον περιμένει υπομονετικά, αλλά κατά τη διάρκεια της απουσίας του, έχει πέσει σε κατάθλιψη. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος καλείται να συμβουλεύσει την Έμιλι. Απεγνωσμένη να μην νοσηλευτεί, συμφωνεί σε θεραπεία κι αντικαταθλιπτικά, μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων των εμπλεκόμενων. Όταν εκείνη δεν θα παρουσιάσει καμία βελτίωση, ο ψυχίατρος θα της παρέχει ένα νέο φάρμακο που θα την ηρεμήσει. Οι παρενέργειες όμως είναι τρομακτικές: γάμοι θα διαλυθούν, η καριέρα του γιατρού θα αποδεκατιστεί, κάποιος θα πεθάνει -ποιος είναι όμως ο υπεύθυνος; Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια, όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν αξιόλογα ψυχολογικά θρίλερ ή βγαίνουν remake παλαιότερων  με ανανεωμένους ηθοποιούς.
 Πριν δω την ταινία παρακολούθησα το trailer το οποίο είναι λίγο παραπλανητικό. Υπάρχει το ευτυχισμένο ζευγάρι, ακολουθεί κατάθλιψη, τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα τα οποία δε βελτιώνουν την κατάσταση και οδηγούν στη σύγκρουση, στη καταστροφή ενός γάμου, στο έγκλημα...
 Έτσι παρακολουθώντας την ταινία μου κέντρισε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης, αφενός εστιάζει κυρίως στο θέμα της ψυχολογίας και της κατάθλιψης, που στις ημέρες μας είναι συνηθισμένο φαινόμενο, αφετέρου συνδυάζει και το ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών, τι συμβαίνει πίσω από αυτές και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα τους..
 Η ταινία ξεκινάει δυναμικά με τη σχετικά μικρή συμμετοχή του Channing Tatum αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα με των υπολοίπων. Επίσης, τρομερή η ερμηνεία, κατά τη γνώμη μου, της Rooney Mara όπου παίζει άψογα το ρόλο της καταθλιπτικής γυναίκας και όχι μόνο.. Τέλος, δε πρέπει να ξεχάσουμε το πρωταγωνιστή Jude Law όπου του ταιριάζει άψογα ο ρόλος του ψυχιάτρου και βέβαια την Catherine Zeta-Jones με δευτερεύοντα ρόλο, αλλά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο..
 Αν θέλετε να δείτε ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ, με καλές ερμηνείες, το οποίο θα σας κρατήσει από την αρχή ως το τέλος και χωρίς να γνωρίζετε ή να φανταστείτε εξ' αρχής την κατάληξη του προχωρήστε άφοβα!!

Υ.Γ: Ελπίζω, η μικρή συμμετοχή του Channing Tatum  να μην επηρεάσει αρνητικά ένα πολύ καλό φίλο & αναγνώστη του blog στην προβολή της ταινίας .
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων

Side Effects (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου