Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα τέρατα της Universal θα αποκτήσουν το νέο, δικό τους κινηματογραφικό σύμπαν;

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Σε συνέντευξή του στο IGN, το συγγραφικό δίδυμο των Orci και Kurtzman, συζητώντας για τις παραγωγές στα remakes της Μούμιας και του Van Helsing, οι οποίες ετοιμάζονται, αποκάλυψε το ενδιαφέρον του για την τεράστια γκάμα κινηματογραφικών τεράτων, που έχει στη διάθεσή της η Universal. Συγκεκριμένα, ο Orci δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Frankenstein και την ιδιομορφία του χαρακτήρα του καθώς, όπως είπε : " Έίναι ένα τέρας, που στην ουσία δεν είναι τέρας!"
  Σύμφωνα με τον Orci είναι κρίμα να υπάρχει τόσο υλικό στη βιβλιοθήκη της Universal και να μην χρησιμοποιηθεί με remakes, τα οποία θα δώσουν κάτι παραπάνω στους κλασικούς χαρακτήρες και στην πορεία, γιατί όχι, να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύμπαν.
  Η ιδέα αυτή, σε μικρότερο βαθμό, έχει υλοποιηθεί και παλιότερα από τη Universal, χρησιμοποιώντας δύο χαρακτήρες τεράτων και φέρνοντάς τα αντιμέτωπα σε μία ταινία π.χ. Frankenstein Meets the Wolf Man. Δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ όμως η δημιουργία ενός σύμπαντος με όλα τα τέρατα μαζί. Μετά λοιπόν τους Αναλώσιμους (1 και 2 ), την ομάδα των action heroes των δεκαετιών '80-'90, τους Avengers και την επερχόμενη Justice League, τις ομάδες υπερηρώων της Marvel και της DC αντίστοιχα, να περιμένουμε και την ομάδα τεράτων της Universal σε λίγα χρόνια; Για να δούμε...
Αν δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει τα κλασικά τέρατα της Universal, αξίζει τον κόπο να τα ψάξετε. Οι τέσσερις  ταινίες που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι Frankenstein, Dracula, The Invisible Man και το δικό μου αγαπημένο, The Wolfman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου