Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Dracula : The Dark Prince (2013)

Είδος: Φαντασίας

Dracula The Dark Prince 2013
Σκηνοθεσία:Pearry Reginald Teo
Σενάριο:Nicole Jones-Dion, 
                     Steven Paul
              Pearry Reginald Teo
Παίζουν:Luke Roberts, Jon Voight, 
                  Kelly Wenham
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Το 1550 μ.Χ. οι δρόμοι του κόμη Δράκουλα και του Λέοναρντ Βαν Χέλσινγκ διασταυρώνονται. Ο Βαν Χέλσινγκ έχει ένα πανίσχυρο όπλο, το Lightbringer, με το οποίο ο Δράκουλας μπορεί να νικηθεί.

ΑΠΟΨΗ : Στο σωρό των μεταφορών - διασκευών, που έχει υποστεί ο κόμης Δράκουλας στον κινηματογράφο, έρχεται το Dark Prince να μπει πάνω- πάνω. Μην μπερδεύεστε... Μπαίνει στην κορυφή του σωρού χρονολογικά, καθότι αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη μυθολογία του Κόμη. Αν πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου με βάση την αξία του σαν ταινία, μάλλον κάπου προς τη βάση του σωρού θα χαθεί.
  Ο Άβελ και ο Κάιν, η Ελληνίδα (;;;) Αλίνα ( που το όνομά της σημαίνει κόρη του φωτός στα Ελληνικά - το ακούσαμε κι αυτό), ένας πρόγονος του Βαν Χέλσινγκ ( ο Γιον Βόιτ με μύτη άλα Σιρανό), λίγο απ' την αληθινή ιστορία του Δράκουλα, βάζω και κάτι από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με λίγο από Game Of Thrones ύφος και φυσικά το γνωστό love story με τη νεκρή σύζυγο του πρίγκηπα και μια γυναίκα στο σήμερα που της μοιάζει, ανακατεύω καλά και έτοιμο το φιλμ μου.
  Για να μην είμαι άδικος, πρέπει να παραδεχτώ ότι στον τομέα "ατμόσφαιρα", δεν τα καταφέρνει άσχημα ο Teo. Το κομμάτι αυτό, φαίνεται να το κατέχει αρκετά καλά. Εκεί που χάνει το φιλμ, είναι σεναριακά αλλά και ερμηνευτικά. Ερμηνείες κάτω του μετρίου από όλους, με τις περισσότερες να κινούνται στα όρια του ερασιτεχνισμού. Κανείς, μα κανείς, δε μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σηκώσει την ταινία στις πλάτες του. Βάλε και τις σεναριακές ιδέες, που προσπαθούν να δώσουν μια άλλη εκδοχή του μύθου αλλά μπλέκουν περισσότερο τα πράγματα, και έχεις ένα αποτέλεσμα μέτριο έως κακό(θα έλεγα αν δεν έδειχνα ίχνος επιείκειας).
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Dracula: The Dark Prince (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου