Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

The List (2013)

Είδος: Θρίλερ

The List 2013
Σκηνοθεσία:Klaus Hüttmann 
Σενάριο:Klaus Hüttmann 
Παίζουν:Sienna Guillory, Clive Russell,
Rebecca Ferdinando
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο Κρίστοφερ Κόργουιν είναι ιδιοκτήτης μιας μικρής διαφημιστικής εταιρείας. Όταν η εταιρεία του θα ηττηθεί άδικα στο δικαστήριο από έναν πανίσχυρο οικονομικό κολοσσό, ο Κρίστοφερ θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με το όνομα : Η Λίστα. Στη Λίστα, οι επισκέπτες επιλέγουν πρόσωπα του δημόσιου βίου που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και θεωρούνται διεφθαρμένα και ψηφίζουν αυτό που θεωρούν περισσότερο διεφθαρμένο. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν το Νο 1 της λίστας δολοφονείται από κάποιον άγνωστο και ο Κρίστοφερ βρίσκεται, όχι μόνο, κατηγορούμενος αλλά και νούμερο 64 στη Λίστα της διαφθοράς.

ΑΠΟΨΗ : Η ιδέα μιας διαδικτυακής λίστας, που θα περιέχει ονόματα διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών και λοιπών ατόμων της εκάστοτε κοινωνίας, νομίζω δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη. Στην Ελλάδα του 2013 είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα έσπαγε κάθε ρεκόρ επισκέψεων και ,μαντεύοντας, υποθέτω ότι θα ήταν γεμάτη ονόματα πολιτικών της τελευταίας δεκαπενταετίας.
  Σε ότι αφορά την ταινία μας όμως, η ιδέα  αυτή, όσο επίκαιρη κι αν είναι, δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Πρώτης τάξεως κεντρική ιδέα αλλά δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά αλλού. Αγωνία δεν δημιουργείται σχεδόν καθόλου, δράση δεν υπάρχει, οι ερμηνείες κινούνται στα όρια της αδιαφορίας και όλη η παραγωγή εμφανίζει στοιχεία φθηνής τηλεοπτικής ταινίας. Γίνεται επίσης μια προσπάθεια έκπληξης στο τέλος αλλά κι αυτή σε αφήνει παγερά αδιάφορο πλέον.
  Σε άλλα σκηνοθετικά χέρια μπορεί τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τη Λίστα και να μιλάγαμε για ένα πρώτης τάξεως πολιτικό θρίλερ. Εδώ, δυστυχώς, το μόνο που μπορείς να αναγνωρίσεις είναι η έξυπνη και "πιασάρικη" κεντρική ιδέα του φιλμ
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων :
The List (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου