Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

I, Frankenstein (2014)

Είδος: Φαντασίας

I, Frankenstein
ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ
Σκηνοθεσία:Stuart Beattie
Σενάριο:Stuart Beattie,Kevin Grevioux
Παίζουν: Aaron Eckhart, Bill Nighy, 
Miranda Otto
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το πλάσμα που δημιούργησε ο Βίκτωρ Φρανκενστάιν είναι ακόμα ζωντανό και είναι καταδικασμένο να ζει για πάντα. Όταν ο δημιουργός του πέθανε, το τέρας τον έθαψε στον οικογενειακό του τάφο. Εκεί δέχτηκε την επίθεση δαιμόνων, οι οποίοι ήθελαν το ημερολόγιο του Φρανκενστάιν. Τότε, αρχαία φυλή των Γκαργκόιλς θα επέμβει και θα σώσει το τέρας, προτείνοντάς του να μείνει δίπλα τους για να τους βοηθήσει στην αιώνια πάλη τους με τους Δαίμονες, που θέλουν να κυριαρχήσουν στην ανθρωπότητα. Το τέρας όμως προτιμά να φύγει και να ζήσει απομονωμένο για 200 χρόνια. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στην επιστροφή του τέρατος σε ένα κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ήξερε.

ΑΠΟΨΗ: Οποιοσδήποτε υποψιασμένος κινηματογραφόφιλος διαβάσει την υπόθεση του I, Frankestein, καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με μια ταινία που προσπαθεί να βάλει στο "μπλέντερ" πολλά υλικά, με την ελπίδα ότι αυτό που θα βγει, μπορεί και να τρώγεται. Δυστυχώς όμως η συνταγή δεν πέτυχε. Πεταμένα λεφτά σε ότι αφορά την παραγωγή, πεταμένα λεφτά σε ότι αφορά αυτούς που θα πληρώσουν για να δουν το φιλμ, είτε στον κινηματογράφο είτε αργότερα στο dvd. Τα εφέ είναι αρκετά καλά αλλά όλα τα άλλα είναι κάτω του μετρίου. Θέλεις ερμηνείες και ανάπτυξη χαρακτήρων, θέλεις σενάριο, θέλεις σκηνικά; Παντού το μαύρο του το χάλι.

  Τι το ήθελε ο Έκχαρτ το μπλοκμπάστερ, δεν καταλαβαίνω; "Λεφτά", θα μου πεις. "Εντάξει", θα σου πω, "αλλά αν συνεχίσει να επιλέγει τέτοιους ρόλους για να πάρει μια ταινία πάνω του, σε λίγο θα τον βλέπουμε πρώτο όνομα σε ταινία και θα τρέχουμε μακρυά". Και για τον συγκεκριμένο είναι άδικο, γιατί είναι πολύ καλός και συμπαθής ηθοποιός. Εδώ όμως δεν σώζεται ούτε αυτός καθώς τριγυρίζει θυμωμένος σε όλη τη διάρκεια του φιλμ, διαλαλώντας πως είναι ένα τέρας, παρείσακτος σε αυτό τον κόσμο. Ένα τέρας που είναι εμφανίσιμο και φέτες, θα προσέθετα εγώ, παρότι σύμφωνα με το μυθιστόρημα της Σέλλεϋ το τέρας του Φρανκενστάιν είναι αποκρουστικό. Ωστόσο, το τέρας φαίνεται να διαθέτει ψυχή, κάτι που δεν διακρίνουμε να έχει το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστεί. Άγευστο, άνευρο και κενό, το I, Frankestein είναι από τις χειρότερες ταινίες του 2014.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Frankenstein (2014) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου