Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

The Hobbit : An Unexpected Journey (2012)

Είδος: Φαντασίας

The Hobbit : An Unexpected Journey
ΧΟΜΠΙΤ:ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ
Σκηνοθεσία:Peter Jackson
Σενάριο:Fran Walsh, 
 Philippa Boyens, Peter Jackson,
Guillermo Del Torro, J.R.R Tolkien(novel)
Παίζουν:Ian McKellen,
Martin Freeman,Richard Armitage
Γράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ένα Χόμπιτ, αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων. Εκεί, όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα... το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες. Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.(Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ: Όταν άκουσα τον τίτλο της ταινίας, ήμουν σίγουρος ότι πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Peter Jackson. Όχι βέβαια σαν την τεράστια επιτυχία του Άρχοντα αλλά κάτι παρόμοιο. Η ταινία λαμβάνει χώρα στα ήδη γνωστά μας μέρη της Μέσης Γης. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για τον Sauron που θέλει να καταστρέψει τους πάντες και  τα πάντα αλλά για έναν δράκο, ο οποίος επιτέθηκε στο βασίλειο του Έρεμπορ, την πατρίδα όλων των νάνων και ένα από τα πλέον πλούσια βασίλεια της Μέσης Γης, για να κατακτήσει τα πλούτη για τον εαυτό του. Έτσι, ο Γκάνταλφ (Ian McKellen) μαζί με μια ομάδα 13 νάνων πολεμιστών, της οποίας αρχηγός είναι ο Θόριν Δρύασπις (Richard Armitage) συνεργάζονται έτσι ώστε οι νάνοι  να μπορέσουν να ανακτήσουν την πατρίδα τους. Ωστόσο χρειάζονται ένα ακόμα άτομο στην ομάδα τους και ο εκλεκτός για αυτή την αποστολή είναι ο Μπίλμπο Μπάγκινς (Martin Freeman). Ένα χόμπιτ που πρέπει μέσα από αυτή την περιπέτεια να ξεπεράσει τους φόβους του και να κάνει την διαφορά.
  Τα τοπία που θα δούμε αλλά φυσικά και οι μάχες δεν χρειάζονται σχολιασμό. Είναι ακριβώς αυτά που περιμέναμε από μία ταινία του Peter Jackson ωστόσο, δεν είναι αυτό που με κέρδισε στην ταινία. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός  ο τρόπος που ο σκηνοθέτης εντάσσει τους ήρωες από τον Άρχοντα στα δρώμενα της ταινίας. Έλροντ, Γκαλάντριελ,Σάρουμαν είναι μερικοί από τούς ήρωες που θα δούμε στην πρώτη ταινία μιας νέας επικής τριλογίας.Ένα ακόμα στοιχείο που μου άρεσε είναι ότι ο θεατής θα γνωρίσει επιτέλους τον τρόπο που το θρυλικό δαχτυλίδι έφτασε στα χέρια του Φρόντο (Elijah Wood).
O Peter Jackson 9 χρόνια μετά το τέλος της απίστευτης τριλογίας του Άρχοντα ξαναέρχεται με μία ακόμα απίστευτη τριλογία (κατά πάσα πιθανότητα), που θα προσπαθήσει να καταρρίψει τα ρεκόρ της προηγούμενης. Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για μια εντελώς ξέχωρη ταινία, που έχει απλά τους ίδιους παραγωγούς και διαφορετικούς ηθοποιούς που την απαρτίζουν. Οι νέοι ηθοποιοί είναι άξιοι των προηγούμενων αλλά και όσοι έχουν μείνει ανέγγιχτοι από τη φθορά του χρόνου δίνουν στην ταινία λίγη λάμψη από τις ταινίες 2001-2003.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Hobbit: Ena anapanteho taxidi (2012) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου