Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Godzilla Against MechaGodzilla (2002)

Είδος : Επιστημονικής Φαντασίας

Godzilla Against MechaGodzilla 2002
Σκηνοθεσία:Masaaki Tezuka
Σενάριο:Wataru Mimura
Παίζουν:Yumiko Shaku,Shin Takuma,
Kana Onodera 
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας νέος Γκοτζίλα εμφανίζεται το 1999 στην Ιαπωνία, τρομοκρατώντας τους πάντες. Η Ιαπωνική κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό όπλο για να τον αντιμετωπίσει. Ένα ρομπότ στο μέγεθος του Γκοτζίλα, φτιαγμένο από το DNA του μεταλλαγμένου ζώου, το οποίο απέσπασαν από τα αστά του πρώτου Γκοτζίλα, που βρέθηκε μετά από χρόνια αναζητήσεων στον ωκεανό.


ΑΠΟΨΗ: Η προηγούμενη ταινία του Γκοτζίλα ήταν άκρως επιτυχημένη και ίσως η καλύτερη της σειράς, με ιστορία και δράση ικανοποιητική, τόσο για τους φανατικούς της σειράς ταινιών, όσο και για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα kaiju. Το 2002, με το Godzilla Against MechaGodzilla, μου δόθηκε η αίσθηση ότι έπεσαν ξανά τα στάνταρ. Έχουμε ένα πισωγύρισμα σε όλα τα επίπεδα. Οπτικά, ερμηνευτικά, σεναριακά, σκηνοθετικά, έχεις η αίσθηση ότι αυτό το φιλμ ανήκει στη δεκαετία του '90. Α, και φυσικά μιλάμε πάλι για επανεκκίνηση της σειράς, καθώς μόνο ότι συνέβη στην πρώτη ταινία(1954) αναφέρεται και αμέσως μετά πάμε στο 1999, όπου κάνει την εμφάνισή του ένας νέος Γκοτζίλα. Μετά από αυτό η δράση μεταφέρεται στο 2003, χρονιά που είναι έτοιμος ο MechaGodzilla και αναλαμβάνει δράση.

  Δυστυχώς, δεν έχω να πω πολλά για το συγκεκριμένο φιλμ. Είναι πιθανό να ικανοποιήσει τους fans καθώς έχει όλα τα αναμενόμενα αλλά δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα ούτε η σκηνοθετική ματιά του Kaneko, του ανθρώπου που σκηνοθέτησε το προηγούμενο φιλμ. Εδώ, έχουμε ξανά στη σκηνοθεσία τον Masaaki Tezuka, σκηνοθέτη του Godzilla vs. Megaguirus, το οποίο ήταν ελαφρώς πιο διασκεδαστικό, κατ' εμέ, αδιάφορο στο σύνολό του όμως. Λοιπόν, κάτι παρόμοιο ένιωσα κι εδώ. Μια κοπελιά που μισεί τον Γκοτζίλα γιατί σκότωσε ένα συνάδελφό της στρατιωτικό και θέλει να εκδικηθεί, ένας επιστήμονας που βοηθάει στην κατασκευή του όπλου εναντίον του Γκοτζίλα, ο οποίος είναι ελαφρώς τσιμπημένος με την κοπέλια και δεν είναι και σίγουρος ότι θέλει να εξολοθρεύσει το τέρας, και τέλος ο Γκοτζίλα, που δέρνεται μέχρι τελικής πτώσεως με ένα γιγάντιο (όχι τέρας αυτή τη φορά, αλλά) ρομπότ. Τα ίδια με το προηγούμενο φιλμ, που σκηνοθέτησε ο κύριος Tezuka, αλλά με το επίπεδο fan να είναι λίγο πιο πεσμένο.
  Αυτά... Πάμε για άλλα, με το Tokyo S.O.S. να είναι αυτό που έχει σειρά αύριο και το οποίο είναι ξεκάθαρο σίκουελ του Godzilla Against MechaGodzilla, με τον ίδιο σκηνοθέτη (δυστυχώς). Οι δύο ταινίες του συγκεκριμένου, ήταν μέχρι στιγμής οι πιο αδιάφορες. Άντε να δούμε. Δύο ακόμα μείνανε έως την Πέμπτη.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Gojira tai Mekagojira (2002) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου