Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Drive Angry (2011)

Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Patrick Lussier
Σενάριο:Todd Farmer,Patrick Lussier
Παίζουν:Nicolas Cage,Amber Heard,
William Fichtner 
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ:  Ο Τζον Μίλτον είναι δραπέτης από τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, την Κόλαση. Απέδρασε με σκοπό να εκδικηθεί τη δολοφονία της κόρης του από τον Τζόνα Κινγκ, αρχηγό μιας σατανικής αίρεσης και θέλει να πάρει πίσω την νεογέννητη εγγονή του, πριν ο Κινγκ την θυσιάσει στο Σατανά. Τον Μίλτον βοηθά μια νεαρή σερβιτόρα, που βρίσκεται τυχαία στο δρόμο του ενώ στο κατόπι του βρίσκεται ο Λογιστής, ο απεσταλμένος της Κόλασης, υπεύθυνος για την επιστροφή του Μίλτον εκεί. 

ΑΠΟΨΗ: Έπεσε στα χέρια μου λίγες μέρες πριν, το dvd του Drive Angry και επειδή έχω αναπτύξει μια ιδιότυπη σχέση τη φετινή χρονιά με τα φιλμ του Κέητζ, σε σημείο μαζοχισμού, παρακολουθώντας τον Νικ, τον άνθρωπο με τις χίλιες κούπ, να πηγαίνει από τη μία πατάτα στην άλλη, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το παρακολούθησα. Έκπληξη! Το Drive Angry είναι ένα καλό grind house b-movie!
  Ο Κέητζ εμφανίζεται κι εδώ με διαφορετικό χτένισμα και χρώμα μαλλιών και φυσικά παίζει με τον ίδιο βαριεστημένο τρόπο. Όμως το φιλμ είναι γεμάτο ενέργεια και διάθεση για πλάκα και σε καμία στιγμή δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του. Οι τάσεις παρωδίας είναι φανερές, με τις σκηνές δράσης να είναι υπερβολικές και τραβηγμένες ενώ το υλικό είναι τέτοιο, που αν έπεφτε στα χέρια κάποιου πιο τολμηρού σκηνοθέτη ίσως να είχαμε ένα απολαυστικότερο αποτέλεσμα.
  Κι αν ο Κέητζ ερμηνευτικά έχει βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο, δεν ισχύει το ίδιο για τον Γουίλιαμ Φίχτνερ, ο οποίος είναι το μεγάλο ατού του φιλμ, στο ρόλο του Λογιστή. Ο Φίχτνερ παίζει με απολαυστικό τρόπο έναν bad ass χαρακτήρα και μας χαρίζει τις καλύτερες στιγμές του φιλμ, με μακράν πιο "καλαμπουρτζίδικη", τη σκηνή που οδηγεί ένα φορτηγό με εύφλεκτα υλικά πάνω σε ένα μπλόκο της Αστυνομίας. Οι υπόλοιποι ρόλοι δεν έχουν να μας πουν κάτι ιδιαίτερο, με την Amber Heard να γεμίζει την οθόνη με την εξαιρετική παρουσία της και τον Billy Burke, στο ρόλο του αρχηγού της αίρεσης, να δίνει όσα μπορεί στο ρόλο του.
  Στα πλαίσια αυτής της παράλληλης καριέρας του Κέητζ, που κοντεύει να αποκτήσει διαστάσεις cult φαινομένου, το Drive Angry είναι ότι καλύτερο έχω δει. Ιδανικό για μιάμιση ώρα "χαβαλέ", τελείως απενοχοποιημένου, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινή προβολή, το βραδάκι στον κήπο ή στη βεράντα σας, με τη συνοδεία κρύων αναψυκτικών και μπύρας! 
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Drive Angry (2011) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου