Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Edge Of Tomorrow (2014)

Είδος : Επιστημονικής Φαντασίας, Περιπέτεια

Edge Of Tomorrow
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
Σκηνοθεσία:Doug Liman
Σενάριο:Christopher Mc Quarrie,
Jez Butterworth,
Jonh-Henry Butterworth,
Hiroshi Sakurazaka
Παίζουν:Tom Cruise,
Emily Blunt,Bill Paxton
Γράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ανθρωπότητα  βρίσκεται σε πόλεμο με τους εξωγήινους, που αποκαλούνται Μίμικς. Ο αντισυνταγματάρχης Μπίλ Κέιτζ θα λάβει μέρος σε μια αποστολή αυτοκτονίας όπου εκεί θα σκοτωθεί παίρνοντας μαζί του έναν ξεχωριστό εξωγήινο.Ως εκ θαύματος ο Κέιτζ θα ξυπνήσει και θα ζήσει την ίδια μέρα ξανά και ξανά αμέτρητες φορές.Τελικά καταλαβαίνει ότι ο εξωγήινος που σκότωσε τον έβαλε σε ένα χρονικό τρικ που τελικά θα χρησιμοποιήσει προς όφελος του και μαζί με την συμπαράσταση της Ρίτας Βρατασκι, την κορυφαία πολεμίστρια του πλανήτη, θα καταφέρει να εξολοθρεύσει μια για πάντα το είδος των Μίμικς.

ΑΠΟΨΗ: Προσωπικά η ταινία μου άρεσε και ας είχα στην αρχή ενδοιασμούς.Αυτό που με κέρδισε είναι το γεγονός ότι η ταινία ενώ περιστρέφεται γύρω από μία μέρα τα δρώμενα συνεχώς κινούνται προς τα εμπρός, δείχνοντας δηλαδή κάθε φορά μία βελτίωση στα πάντα. Είναι μία ταινία που αξίζει να δείτε ξανά και ξανά και ξανά....
 Πρόκειται για μια πολεμική ταινία την οποία πολλοί θα την χαρακτήριζαν βιντεοπαιχνίδι ωστόσο αυτό δεν αληθεύει καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βρίσκεται στην θέση του Tom Cruise. Ο πρωταγωνιστής, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ποτέ σε πεδίο πολέμου, καθώς επαναλαμβάνεται η μέρα βελτιώνει τις πολεμικές του ικανότητες ώσπου καταφέρνει να έρθει στο επίπεδο της καλύτερης πολεμίστριας του πλανήτη μας.Όλο αυτό το σκηνικό μας δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πράγματα κινούνται προς τα εμπρός, παρόλο που ζούμε την ίδια μέρα ατελείωτες φόρες.Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα απίστευτα πλάνα δράσης και τα εφέ, με τον σκηνοθέτη να  έχει δημιουργήσει ένα όμορφο χάος από εκρήξεις, πυροβολισμούς και εξωγήινους, δίνοντας έτσι στον θεατή τα απαραίτητα για να του κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. Έτσι λοιπόν, ο Tom Cruise αποδεικνύει για μία ακόμη φόρα ότι είναι πολύ χαρισματικός ηθοποιός και σε συνεργασία με την Emily Blunt και τον Doug Liman έφτασαν την ταινία σε υψηλό επίπεδο.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Sta oria tou avrio (2014) on IMDb
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου