Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Justice League: Throne of Atlantis (2015)

Είδος : Animation, Φαντασίας

Justice League: Throne of Atlantis
Σκηνοθεσία:Ethan Spaulding
Σενάριο:Heath Corson
Παίζουν:Sean Astin,
Rosario Dawson,Nathan Fillion
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το Βασίλειο της Ατλαντίδας επιτίθεται στη Μητρόπολη. Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει της εχθροπραξίες είναι ο χαμένος γιος της Βασίλισσας της Ατλαντίδας, ο οποίος ζει σαν κοινός θνητός. Μισός θνητός και μισός Ατλάντιος, ο Άρθουρ Κάρι, θα προσεγγιστεί από μια ομάδα υπερηρώων, τη μελλοντική Justice League, και θα του ζητηθεί βοήθεια.

ΑΠΟΨΗ: Καιρό είχαμε να γράψουμε για animation και είπα να πούμε δυο λόγια για το τελευταίο φιλμ της DC!
  Η DC βάζει και τις animated ταινίες της στη λογική του New 52 που υπάρχει ήδη στα κόμιξ της. Αυτό που κάνει με απλά λόγια η DC, για να καταλάβουν και όσοι δεν ασχολούνται με τα κόμιξ, είναι μια προσπάθεια διαφοροποίησης των ηρώων της τόσο στο σχεδιασμό (νέες στολές) όσο και στην καταγωγή και στην ιστορία τους. Όλα είναι ελαφρώς "πειραγμένα" και ξεκινάνε από την αρχή. Για την ακρίβεια, το προηγούμενο φιλμ της Justice League, το War, ήταν αυτό που έκανε την αρχή. Οπότε μην παραξενευτείτε που όλοι μοιάζουν να μη γνωρίζουν πολλά πράγματα ο ένας για τον άλλο. Είπαμε, βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.
  Το Throne of Atlantis βάζει στο επίκεντρο τον Άκουαμαν και μας διηγείται στην ουσία την δική του ιστορία. Βλέπουμε μια εκδοχή της ιστορίας προέλευσης του Άκουαμαν, που θέλει τον ίδιο να είναι γιος ενός θνητού και της βασίλισσας της Ατλαντίδας. Από εκεί και πέρα όλα όσα διαδραματίζονται είναι τα γνωστά. Διαμάχες μεταξύ των μελών της Justice League, μάχες καλών και κακών, λίγο χιούμορ και καλό επίπεδο φωνητικών ερμηνειών. Το τελευταίο δεν είναι στα επίπεδα των παλιότερων παραγωγών της DC αλλά στο ίδιο επίπεδο δεν είναι και άλλα πράγματα, όπως το σενάριο και ο σχεδιασμός του animation. Γενικότερα αυτή η προσπάθεια ανανέωσης της DC δε με έχει ενθουσιάσει και μιλώ μόνο για της animation ταινίες της, γιατί τα κόμιξ του New 52 δεν τα έχω παρακολουθήσει καθόλου. Από το προηγούμενο φιλμ της Justice League ένιωσα να χάνεται κάθε δεσμός με το παρελθόν, το πολύ αξιόλογο παρελθόν της DC στον τομέα του animation στις ταινίες
αλλά και στις σειρές της. Μοιάζει να απομακρυνόμαστε πια αρκετά από την εποχή του Batman The Animated Series, Superman TAS, Justice League και Justice League Unlimited αλλά ακόμα και από την πολύ καλή ποιότητα πιο πρόσφατων παραγωγών animated ταινιών της DC όπως το Batman: Under The Red Hood, Batman: The Dark Knight Returns. Μπροστά σε αυτές τις προηγούμενες προσπάθειες της DC το Throne of Atlantis μοιάζει αρκετά άψυχο.
  Έχουμε μάθει να περιμένουμε περισσότερα από τη DC στον τομέα του animation. Μας έχει κακομάθει όλα αυτά τα χρόνια, καταφέρνοντας να φτιάξει ταινίες που μπορούν να απευθυνθούν σε ευρύ ηλικιακά κοινό, γιατί οι φίλοι των κόμιξ δεν περιορίζονται μόνο στις νεαρές ηλικίες. Ούτε στο Throne of Atlantis όμως βλέπουμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι που να μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα των μεγαλύτερων θεατών. Για τους πιο πιτσιρικάδες δεν το συζητάμε. Ικανοποιημένοι θα βγουν, αρκεί να δώσετε λίγη προσοχή στις ηλικίες κάτω των 14 γιατί υπάρχει λίγη βία παραπάνω απ' ότι συνηθίζεται. Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης προσπάθειας της DC, η οποία ελπίζω να είναι πιο αξιόλογη.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Justice League: Throne of Atlantis (Video 2015) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου