Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Στα.. γρήγορα: The Loft (2014)

Είδος : Μυστηρίου

Σκηνοθεσία:Erik Van Looy
Σενάριο:Wesley Strick,
Bart De Pauw
Παίζουν:Karl Urban,James Marsden,
Wentworth Miller
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Πέντε ευκατάστατοι φίλοι αποφασίζουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα, το οποίο θα κρατήσουν μυστικό από τις συζύγους τους, έτσι ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν ως τόπο συνάντησης με τις ερωμένες τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο επιθυμούν. Το πτώμα μιας γυναίκας θα βρεθεί μέσα στο διαμέρισμα και οι πέντε φίλοι προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν ποιος τη δολοφόνησε και πως μπήκε εκεί αφού οι ίδιοι μοιράζονται τα πέντε κλειδιά του διαμερίσματος.


ΑΠΟΨΗ: Ριμέικ του πιο επιτυχημένου εισπρακτικά φιλμ στην ιστορία του Βελγίου, το Loft έλπιζε να καταφέρει κάτι καλό στις Η.Π.Α. αλλά ατύχησε. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ίδιος άνθρωπος που σκηνοθέτησε και το πρωτότυπο φιλμ, ο Βέλγος Έρικ Φαν Λόι αλλά το σενάριο διασκευάζει ο -μια του ύψους μια του βάθους- Γουέσλι Στρικ, σεναριογράφος του ριμέικ του Εφιάλτη στο Δρόμο με Τις Λεύκες, του Wolf, του Doom αλλά και του Cape Fear, του Μάρτιν Σκορτσέζε. Το πρόβλημα του Loft εντοπίζεται κυρίως στο σενάριο και στη λύση του όλου μυστηρίου. Πρόβλημα γιατί το φιλμ ξεκινά κάνοντας σε να περιμένεις πολλά, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα δυνατό θρίλερ με διάθεση να εμβαθύνει στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις "πονηρές" ανομολόγητες σκέψεις του καθενός. Δυστυχώς, ούτε η λύση του γρίφου αλλά ούτε και τα ψυχογραφήματα των πρωταγωνιστών σε ανταμείβουν στο τέλος, οδηγώντας το φιλμ σε μια φαινομενικά πρόχειρη λύση ή τουλάχιστον όχι ικανή να σε εκπλήξει και να σε σοκάρει, όπως ασφαλώς θα επιθυμούσε ο σεναριογράφος του. Και ως γνωστόν, φιλμ μυστηρίου που δεν καταφέρνει στο τέλος να φέρει την ανατροπή για την οποία σε προετοιμάζει από την αρχή, δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο.
  Κατά τα άλλα, τόσο η σκηνοθεσία του Φαν Λόι, όσο και οι ερμηνείες διατηρούν ένα καλό επίπεδο. Όχι κάτι εξαιρετικό αλλά αν υπήρχε και η κατάλληλη σεναριακή βοήθεια, τότε θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί καλύτερα.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
The Loft (2014) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου