Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Πριν το Τέλος...: Dark Moon Rising (2015)


Dark Moon Rising
Σκηνοθεσία:Justin Price
Σενάριο:Justin Price
Παίζουν:Stasi Esper,Eric Roberts,Khu


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ομάδα λυκανθρώπων θέλει να αιχμαλωτίσει ένα κορίτσι που ξαναγεννήθηκε μετά από 2000 χρόνια. Το κορίτσι ανήκει στη φυλή των Λύκων και μπορεί να δώσει τεράστια δύναμη στους λυκανθρώπους. Ταυτόχρονα, στην ίδια πόλη βρίσκεται όμως κι ένα αγόρι από την ίδια φυλή και όταν οι λυκάνθρωποι το μαθαίνουν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους να αφανίσουν για πάντα το ανθρώπινο είδος.


ΑΠΟΨΗ: 18 λεπτά! Τόσο προσπάθησα και, πιστέψτε με, προσπάθησα πολύ, να παρακολουθήσω το έκτρωμα που δημιούργησε ο Τζάστιν Πράις. Κανένας ειρμός, καμία συνοχή στην κινηματογράφηση, κακές, ενοχλητικά ερασιτεχνικές ερμηνείες και φυσικά άθλια ψηφιακά εφέ.
  Ο χαμηλός προϋπολογισμός, όπως έχω ξαναγράψει, δικαιολογεί πολλά πράγματα σε ένα φιλμ. Δε δικαιολογείται όμως η έλλειψη ταλέντου, με το χαμηλό προϋπολογισμό. Έχουν γυριστεί χιλιάδες b movies, όμως σε πολλά από αυτά είναι φανερό το μεράκι των ανθρώπων της παραγωγής, του σκηνοθέτη ή του σεναριογράφου για να βγει κάτι καλό, έστω διασκεδαστικό. Εδώ όμως, τίποτα! Το απόλυτο τίποτα σε όλους τους τομείς. Ηθοποιοί, προφανώς ερασιτέχνες, που πασχίζουν να βρουν τη θέση τους μπροστά στην κάμερα, σκηνοθέτης που δεν ξέρει τι να κάνει με τα πλάνα του και για ποιο λόγο έχει εφευρεθεί η χρησιμοποίηση του φωτισμού στις ταινίες, σεναριογράφος (ο ίδιος ο σκηνοθέτης) που ακολουθεί τη μόδα των εφηβικών ρομάντζων τρόμου γράφοντας με όσο πιο πρόχειρο τρόπο μπορεί την ιστορία του και μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και το όνομα του κάποτε πολλά υποσχόμενου, Έρικ Ρόμπερτς, ο οποίος χρόνια τώρα δεν ασχολείται με την καριέρα του αλλά κάνει τη μια αρπαχτή μετά την άλλη. Μια επίσκεψη στη σελίδα του στο IMDB θα σας πείσει, αν δείτε των αριθμό των ταινιών που θα συμμετάσχει μέσα στο 2015. Μέχρι βέβαια το σημείο που παρακολούθησα το φιλμ ο Ρόμπερτς ήταν ακόμα άφαντος. Όχι ότι έχει καμία σημασία.
  Και μιας και ανέφερα το IMDB, θυμήθηκα τον λόγο που αποφάσισα να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο φιλμ. Ως φίλος των ταινιών τρόμου είδα μια νέα παραγωγή με λυκανθρώπους και έριξα μια ματιά στο IMDB για τη βαθμολογία αλλά και το πλήθος των ανθρώπων που τη βαθμολόγησε. Θεωρητικά λοιπόν το 6,3 με τους ανθρώπους που βαθμολόγησαν το φιλμ να φτάνουν τους 6000 φανερώνει ένα καλό ποσοστό. Συμφωνούμε; Μάλλον. Ρίχνοντας δε και μια ματιά στις, λίγες είναι η αλήθεια, κριτικές που βρήκα τα πράγματα έμοιαζαν ακόμα καλύτερα για το Dark Moon Rising. 7/10, 3/5 και άλλες τέτοιες παρόμοιες αξιολογήσεις με αρκετά καλές κριτικές από Αμερικανικά sites και έτσι λοιπόν πείστηκα ότι θα παρακολουθήσω κάτι ενδιαφέρον. Συμφωνούμε κι εδώ; Έτσι θέλω να πιστεύω. Ε, λοιπόν, το Dark Moon Rising με έστειλε αδιάβαστο. Καμία σχέση δεν είχε με όσα διάβασα για αυτό στις κριτικές και καμία σχέση δεν έχει με αυτό το 6,3 που έχει μέχρι τώρα στο IMDB. Συγχωρέστε με, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι εκεί έξω δεν πάει καλά... Τόσο σε αυτούς που γυρίζουν τις ταινίες όσο σε αυτούς που τις παρακολουθούν...

(Οι ταινίες της στήλης Πριν το τέλος... δεν βαθμολογούνται)Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Dark Moon Rising (2015) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου