Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΒΛΙΟ - Ο Πίτερ Παν Πρέπει να Πεθάνει (2014)

Συγγραφέας: Τζον Βέρντον
Εκδόσεις: Διόπτρα(2014)
Πρώτη κυκλοφορία: 2014
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Ο Τζον Βέρντον επιστρέφει με μια ακόμη ιστορία του Ντέιβ Γκάρνεϊ, του συνταξιούχου επιθεωρητή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που γνωρίσαμε μέσα από τα τρία προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα (Σκέψου Έναν Αριθμό, Κράτα τα Μάτια Σου Κλειστά, Άσε το Διάβολο Ήσυχο). Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ.

 "Στο νέο best seller του πολυμεταφρασμένου μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος John Verdon, ο παλαίμαχος επιθεωρητής Ντέιβ Γκάρνεϊ, που ήταν ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μυστηριώδη υπόθεση: καλείται να υποστηρίξει την ενδεχόμενη αθωότητα μιας γυναίκας που έχει ήδη καταδικαστεί για το φόνο του συζύγου της –προικισμένου πολιτικού και υποψήφιου κυβερνήτη– που έπεσε νεκρός από σφαίρα άγνωστης προέλευσης την ώρα που εκφωνούσε τον επικήδειο στην ταφή της μητέρας του.Αναζητώντας νέα στοιχεία στην υπόθεση, ο Γκάρνεϊ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή αναμέτρηση με έναν διεφθαρμένο ανακριτή της αστυνομίας, έναν ανησυχητικά φιλικό μεγαλομαφιόζο, μια νεαρή γυναίκα, συνώνυμο του πειρασμού, και με τον αλλόκοτο δολοφόνο με το παιδικό σουλούπι που του έχει χαρίσει το παρατσούκλι «Πίτερ Παν»"... (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Το νέο βιβλίο του Βέρντον είναι ένα δυναμικό θρίλερ, ιδανικό για τους φίλους των αστυνομικών μυθιστορημάτων. Ο Γκάρνει είναι ένας ενδιαφέροντας χαρακτήρας. Ένας ιδιοφυής αστυνομικός που ζει πλέον μια πολύ διαφορετική ζωή από αυτή που είχε συνηθίσει, χωρίς να μπορεί να την απολαύσει απόλυτα. Αρπάζει ξανά την ευκαιρία να διαλευκάνει ένα μυστήριο και χώνεται βαθιά μέσα στην ιστορία, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή αλλά και τη ζωή των δικών του ανθρώπων, της συζύγου του και του γιου του. Ο Βέρντον αναλύει αρκετά τον πρωταγωνιστή του και μας βοηθά να καταλάβουμε όσο καλύτερα γίνεται την ψυχοσύνθεσή του ενώ προσεκτικά χτίζει την ιστορία και τους γύρω χαρακτήρες, οδηγώντας μας με αργά και σταθερά βήματα στη λύση του μυστηρίου, το οποίο έχει και Ελληνικό χρώμα μέσα του...

  Ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που έχουν πέσει στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια. Διαβάζεται με ευκολία και είναι γραμμένο με προσοχή, τόσο σε ότι αφορά την πλοκή του όσο και σε σχέση με την ανάλυση κυρίως του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, προσπαθώντας να φωτίσει όλα τα σκοτεινά σημεία ενός ανθρώπου, που για τους δικούς του λόγους επιθυμεί να έρχεται συχνά πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου