Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Batman v Superman: Dawn of Justice- Πως μας φάνηκε το νέο τρέιλερ!

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Όταν πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το τελευταίο τρέιλερ του Star Wars είχα γράψει ότι έτσι πρέπει να είναι τα τρέιλερ. Το ίδιο συνέβη και με το τρέιλερ του Captain America : Civil War, που είδαμε λίγες μέρες πριν. Δεμένο, δυναμικό και χωρίς να αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την ταινία. Και σήμερα, 3 Δεκέμβρη του 2015, έφτασε το τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο Batman v Superman... Για δείτε το και συνεχίζουμε...


 Δυστυχώς ένα μέτριο έως κακό τρέιλερ. Βαρετό αρχικά, με ένα διάλογο ανάμεσα σε Κλαρκ Κεντ και Μπρους Γουέην που ναι μεν τον περιμένεις μέσα στο φιλμ αλλά δεν υπήρχε λόγος να μπει σε τόσο εκτεταμένη μορφή στο τρέιλερ. Αμέσως μετά εμφανίζεται ο Λεξ Λούθορ με τη μορφή του Τζέσι Έιζενμπεργκ, ο οποίος εξακολουθεί να μη με πείθει για τον Λούθορ που θέλει να παρουσιάσει, ενώ το χειρότερο έρχεται προς το τέλος με την εμφάνιση του πλάσματος που λογικά είναι ο γνωστός από τα κόμιξ, Doomsday, το πλάσμα που σκότωσε μια φορά τον Σούπερμαν. Όχι και ο καλύτερος σχεδιασμός, αν πραγματικά μιλάμε για τον Doomsday.
  Με λίγα λόγια, μοιάζει να μας αποκαλύφθηκε ολόκληρη η ταινία μέσα σε ένα τρίλεπτο μέτριο τρέιλερ, που δεν ένιωσα να λειτουργεί. Η λογική του τρέιλερ, ειδικά σε ταινίες που αναμένεται να γίνουν μπλοκμπάστερ, δεν πρέπει να είναι άλλη από την εξής: "δείχνουμε λίγα, θεαματικά, τοποθετούμε ένα voice over που να πικάρει το κοινό και προσπαθούμε να μην αποκαλύψουμε τα δυνατά χαρτιά μας, αλλά τα προβάλλουμε με το τρικ του teasing". Εδώ φαίνεται να έχει ξεχαστεί αυτή η λογική και αποφάσισαν να τα δείξουν όλα φόρα παρτίδα. Όλα αυτά τα λέμε βέβαια για ένα τρέιλερ, το οποίο μπορεί να αδικεί το φιλμ, αλλά ήθελα να γράψω μερικά πράγματα, μόνο και μόνο γιατί το συγκεκριμένο τρέιλερ σε σχέση με τα προηγούμενα που αναφέραμε παραπάνω αλλά και με τα δύο προηγούμενα του ίδιου φιλμ μοιάζει βγαλμένο από "προσεχώς" βιντεοταινίας του 1990. Ο στόχος του τρέιλερ είναι να αυξήσει τον ενθουσιασμό του κοινού για το φιλμ που έρχεται και σε προσωπικό επίπεδο αυτό που είδα σήμερα με κάνει να έχω λιγότερες προσδοκίες από το νέο φιλμ του Σνάιντερ. Μπορεί να πέφτω έξω... Μακάρι. Αναμονή μέχρι τον Μάρτιο του 2016!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου