Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

The Intern (2015)

Είδος : Κωμωδία

Ο ΑΡΧΑΡΙΟΣ
Σκηνοθεσία:Nancy Meyers
Σενάριο:Nancy Meyers
Παίζουν:Robert De Niro,
Anne Hathaway,Rene Russo
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Χήρος, ετών 70, έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον στη ζωή του. Μια αγγελία για προχωρημένης ηλικίας εκπαιδευόμενους σε διαδικτυακή εταιρεία πώλησης γυναικείων ρούχων, θα του κινήσει την περιέργεια και σύντομα θα βρεθεί να είναι το δεξί χέρι της σκληρά εργαζόμενης διευθύντριας, η οποία αρχικά δεν πίστευε στο πρόγραμμα ηλικιωμένων εκπαιδευόμενων.


ΑΠΟΨΗ: Η ζωή δε σταματά ούτε στα εβδομήντα, "βροντοφωνάζει με ηρεμία" ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και εμείς τον απολαμβάνουμε, σε έναν από τους πιο χαλαρούς και ειλικρινείς τελευταίους ρόλους του.
  Το φιλμ που γράφει και σκηνοθετεί η Νάνσι Μέγιερς, ειδική σε κομεντί με θέματα όπως ο φεμινισμός, η τρίτη ηλικία και ο έρωτας αλλά και οι διαπροσωπικές σχέσεις γενικά, καταφέρνει να σε κάνει να περάσεις ένα ευχάριστο δίωρο. Δίωρο το οποίο κυλά χωρίς να το καταλάβεις! Ο τρόπος εξέλιξης του φιλμ δεν είναι πρωτότυπος αλλά περισσότερο προβλέψιμος, όμως, τόσο το σενάριο και η σκηνοθεσία της Μέγιερς, όσο και οι ερμηνείες των περισσότερων συντελεστών, είναι όλα προσεγμένα και γεμάτα ενέργεια.
  Ο Ντε Νίρο χωρίς να κάνει πολλά σηκώνει το φιλμ άνετα στις πλάτες του και χάρη στη χημεία του με την Αν Χάθαγουεϊ, τοποθετούν τον Αρχάριο ένα επίπεδο πάνω από τις κλασικές κομεντί που παράγει το Χολιγουντ τα τελευταία χρόνια. Εβδομήντα δύο ετών και ο ίδιος ο Ντε Νίρο σήμερα, γνωρίζει πολύ καλά το χαρακτήρα του και ξέρει ότι η ενέργεια πηγάζει από το βλέμμα και τις εκφράσεις ενός ανθρώπου, κάτι που δε χάνεται ούτε στις μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι από την πρώτη στιγμή ο "μπαμπάς" της Χάθαγουεϊ. Ο μπαμπάς που σε προστατεύει από μακρυά, που θα σε συμβουλέψει χωρίς να το καταλάβεις, ο μπαμπάς που θέλει να έχει η κάθε γυναίκα. Ακόμα και μια γυναίκα δυναμική, σαν την πρωταγωνίστρια που υποδύεται η Χάθαγουεϊ, η οποία έχει στις πλάτες της μια ολόκληρη, συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, χρειάζεται έναν τέτοιο μπαμπά. Αρκεί η παρουσία του εκεί και όλα πηγαίνουν καλύτερα.
  Η εργαζόμενη γυναίκα, η αντιστροφή των ρόλων, η τρίτη ηλικία, η κοινωνική καταξίωση και απαξίωση, η αγάπη, ο έρωτας, η συμβίωση και ο γάμος. απασχολούν το φιλμ της Μέγιερς. Άλλα μένουν πιο επιφανειακά, άλλα μπαίνουν πιο μπροστά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία και εδώ είναι αρκετά καλό. Ακόμα και αν δεν έχετε διάθεση να δείτε πίσω από τις κωμικές στιγμές, επιχειρώντας να μελετήσετε εκ βαθέων τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το φιλμ, είναι σίγουρο ότι θα περάσετε καλά. Θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε και, αν τελικά το θελήσετε, θα προβληματιστείτε.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Ο αρχάριος (2015) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου