Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Music Themes: Danny Elfman- Batman (1989)

ΜΠΑΤΜΑΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΤΑΝΙ ΕΛΦΜΑΝ
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Πόσα και πόσα μουσικά θέματα δεν έχετε αγαπήσει! Πόσες φορές ακούτε το μουσικό θέμα μιας ταινίας και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας οι σκηνές; Αλλά και πόσα αξιόλογα μουσικά θέματα χάνονται με το πέρασμα των χρόνων, γιατί έτυχε η ταινία να μην είχε την ανάλογη επιτυχία στην εποχή της ή να μην κατάφερε να παραμείνει δημοφιλής για πολλά χρονιά! Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάποιες αναρτήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με ένα μουσικό θέμα. Γνωστό, άγνωστο, ξεχασμένο, υποτιμημένο, υπερτιμημένο, δεν έχει σημασία. Θα είναι κάποια από αυτά που έχω αγαπήσει και δε θα είναι μόνο κινηματογραφικά αλλά και τηλεοπτικά πολλές φορές θέματα.
  Το σημερινό, μιας και διανύουμε εβδομάδα υπερηρώων και την Πέμπτη ο Μπάτμαν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σούπερμαν, είναι το μουσικό θέμα που έγραψε ο Ντάνι Έλφμαν το 1989 για το Batman του Τιμ Μπάρτον, φιλμ που αναλύσαμε λίγες μέρες πριν και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ. Το θέμα του Έλφμαν συνδέθηκε απόλυτα με τον Σκοτεινό Ιππότη και μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτό είναι το θέμα που παραπέμπει στον δημοφιλή ήρωα της DC και στον σκοτεινό του κόσμο, μόνο με το άκουσμά του. 
  Περιμένω και τις δικές σας απόψεις, τα δικά σας αγαπημένα θέματα, soundtacks, τραγούδια από ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Αρκετά με τα λόγια, όμως. Στις αναρτήσεις για τα μουσικά θέματα θα γράφουμε πολύ λιγότερα και απλώς θα ακούμε. 1989, Batman και το εξαιρετικό μουσικό θέμα του Ντάνι Έλφμαν!
Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι AnnihilusExodious στο YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου