Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Pride And Prejudice And Zombies (2016)

Είδος: Ρομάντζο, Εποχής, Τρόμου

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ
Σκηνοθεσία:Burr Steers
Σενάριο:Burr Steers
Παίζουν:Lily James,Sam Riley,
Jack Huston
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 19ο αιώνα. Οι αδερφές Μπένετ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σωρό επίδοξους γαμπρούς αλλά και ορδές ζωντανών νεκρών που απειλούν να καταλάβουν τη Βρετανία. 

ΑΠΟΨΗ: Μετά το Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι έρχονται κι άλλοι τίτλοι της κλασικής λογοτεχνίας με τη συνοδεία των νεκροζώντανων και άλλων τεράτων: Έγκλημα Και Τιμωρία Και Ορκς, Μεγάλες Προσδοκίες Και Ξωτικά, Τα Σταφύλια Της Οργής Και Μέλισσες Δολοφόνοι, Έρωτας Στα Χρόνια Της Χολέρας Και Βαμπίρ! Τί λέτε; Μεγαλειώδεις εμπνεύσεις! Διαλέξτε κι εσείς ένα τίτλο, πετάξτε μερικά ζόμπι μέσα και έτοιμο το "εργάκι"!

  Ειλικρινά, μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά της ταινίας του Στίρς, προσπαθούσα να καταλάβω τί ακριβώς είναι αυτό που παρακολουθώ. Ξεκίνησα με τη λογική του ότι θα δω μια παρωδία τρόμου κι ενώ αρχικά είχε κάποια στιγμή ικανά να με ξεγελάσουν και να ελπίζω σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια, η ώρα περνούσε κι εγώ περίμενα ακόμα. Ούτε χιούμορ, ούτε τρόμος, όμως, πουθενά. Μια σχετικά καλή παραγωγή σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της ταινίας εποχής, συμπαθητικές ερμηνείες για ταινία εποχής και μερικές- άσχετες με ταινία εποχής αλλά σχετικές με ταινία ζόμπι- σκηνές δράσης αλλά καμία μα καμία ουσία σε όλα τα άλλα.
  Ποιός ο λόγος να γυρίσεις ένα τέτοιο φιλμ αν δεν το γεμίσεις χιούμορ; Ποιός ο λόγος να παρακολουθείς το Περηφάνια Και Προκατάληψη με μόνο εμβόλιμες στιγμές επιθέσεων νεκροζώντανων, μέσα σε ένα ατελείωτο ρομάντζο; Κανένας! Απολύτως κανένας! Δεν ξέρω αν το μυθιστόρημα του Σεθ Γκράχαμ Σμιθ έχει τα στοιχεία που λείπουν από το φιλμ, το ίδιο το φιλμ, όμως, έχει αποτύχει στο να κάνει κάτι διαφορετικό. Το παλιότερο, ίδιας φιλοσοφίας, φιλμ που παρουσίαζε τον Αβραάμ Λίνκολν σαν κυνηγό βρικολάκων ήταν εξαιρετικό μπροστά σε αυτό εδώ το δημιούργημα, γιατί τουλάχιστον δεν έπαιρνε στα σοβαρά αυτό που παρουσίαζε. Εδώ νιώθεις ότι όλοι το παίρνουν πολύ πιο σοβαρά απ' όσο θα έπρεπε.
  Γνωστοί ηθοποιοί στην οθόνη μας, από τη Λίλυ Τζέιμς του Πύργου του Ντάουντον, μέχρι τη Λίνα Χέντεϊ και τον Τσαρλς Ντανς του Game of Thrones αλλά και τους πολύ καλούς ηθοποιούς Σαμ Ράιλι και Τζακ Χιούστον, να προσπαθούν όλοι να δώσουν νόημα και υπόσταση σε κάτι που ποτέ δε θα μπορούσε να έχει έτσι όπως αποφασίζει να το παρουσιάσει ο σκηνοθέτης του.
  Φυλάξτε τα λεφτάκια σας λοιπόν για κάτι καλύτερο στην κινηματογραφική σας έξοδο κι αν πραγματικά είστε τόσο περίεργοι να δείτε τι δημιουργήθηκε με τη συνδρομή της Τζέιν Όστιν και των Ζόμπι, το ανακαλύπτετε κάποια στιγμή στην τηλεόρασή σας, στη θαλπωρή του σπιτιού σας. Εκεί τουλάχιστον, μπορείτε να το κλείσετε στο εικοσάλεπτο, να σιχτιρίσετε και να συνεχίσετε τη βραδιά σας με κάτι καλύτερο!
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Περηφάνια και προκατάληψη και ζόμπι (2016) on IMDb1 σχόλιο: