Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Επιστροφή στα '80ς: The Video Dead (1987)

Είδος: Τρόμου, Φαντασίας, Κωμωδία

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ- ΖΟΜΠΙ
Σκηνοθεσία:Robert Scott
Σενάριο:Robert Scott
Παίζουν:Michael St. Michaels,
Thaddeus Golas,Douglass Bell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια συσκευή τηλεόρασης αποτελεί την πύλη για πλάσματα που ζούνε σε άλλη διάσταση και τους επιτρέπει να έρχονται στον κόσμο μας. Η τηλεόραση βρίσκεται ξεχασμένη στο σπίτι που μένει πια η Ζόη και ο αδερφός της Τζεφ και τα δύο παιδιά πρέπει να βρουν τρόπο να παγιδεύσουν τα πλάσματα για πάντα μέσα στον κόσμο τους.

ΑΠΟΨΗ: "Πως στο διάολο μπορώ και το βλέπω αυτό ακόμα;" αναρωτήθηκα κάποια στιγμή προς τα μέσα της ταινίας, όχι γιατί δεν έχω ξαναδεί b movies ούτε γιατί περίμενα κάτι ιδιαίτερο αλλά γιατί πραγματικά το φιλμ του Ρόμπερτ Σκοτ είναι ένα αρκετά κακό παράδειγμα παραγωγής χαμηλού προϋπολογισμού. Παρ'ολ' αυτά δεν σταμάτησα την αναπαραγωγή, όπως δικαιολογημένα κάποιος θα έκανε, αλλά ομολογώ ότι μερικά σημεία παίχτηκαν στο fast forward, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου, για το φινάλε που θα έδινε ο σκηνοθέτης/ σεναριογράφος στο φιλμ του. "Ικανοποιήθηκε η περιέργεια σου;", ρωτάει κάποιος από εσάς τους καλοθελητές, που κατά πάσα πιθανότητα έχει δει το φιλμ. Ένα δάχτυλο από τα πέντε του ενός χεριού μου, δίνει την απάντηση.

  Ο Ρόμπερτ Σκοτ σκηνοθέτησε και έγραψε το The Video Dead, το πρώτο και μοναδικό φιλμ του (υπάρχει κι ένα ακόμα στο IMDB αλλά μάλλον δεν κυκλοφόρησε ποτέ) και έκτοτε διετέλεσε κυρίως χρέη βοηθού σκηνοθέτη σε τηλεοπτικές σειρές. Το φιλμ έχει γενικά ελαττώματα και δεν το σώζει ούτε η ταμπέλα του "b movie". Κακές ερμηνείες, κακό σενάριο, σκηνοθεσία χωρίς ιδιαίτερη φαντασία και όχι ικανοποιητικό gore, αυτό που περιμένουν κυρίως οι φίλοι του είδους. Μερικές χιουμοριστικές σκηνές με τάσεις παρωδίας του είδους και κάποιες αναφορές, είτε λεκτικά είτε οπτικά, σε άλλα φιλμ τρόμου είναι ένα μικρό τσίγκλισμα προς το γνώστη του είδους αλλά μέχρι εκεί.
  Αυτό που περιμένεις από παρόμοια φιλμ σαν το The Video Dead είναι να διακρίνεις το μεράκι των συντελεστών και να διασκεδάσεις με τις ατέλειες τους. Το φιλμ του Σκοτ, όμως, το διακρίνουν οι ατέλειες σε όλους τους τομείς. Τόσο το σενάριο και η προσπάθεια επεξήγησης του τί είναι τελικά αυτά τα πλάσματα, πως και που δημιουργήθηκαν, όσο τα κακοστημένα πλάνα, οι υπερβολικά ερασιτεχνικές ερμηνείες και η άκυρη χρησιμοποίηση των '80s ακουσμάτων, δημιουργούν ένα φιλμ που οι στιγμές που διασκεδάζεις είναι ελάχιστες. Μπορείς, βέβαια, να το δεις με μια άλλη οπτική και να σπάσεις τεράστια πλάκα με την κακοτεχνία του, αγαπημένη ενασχόληση των b-μουβάδων, οπότε ως προς αυτούς κρατάω μια επιφύλαξη.
  Περισσότερα για το φιλμ και μεγαλύτερη ανάλυση θα βρείτε στο σύνδεσμο που σας έχω παρακάτω, που οδηγεί στο b-movies.gr, η πρώτη και πιο ενημερωμένη Ελληνική ιστοσελίδα πάνω σε θέματα που αφορούν τις b-movies! Αν είστε φίλος του είδους κάντε μια βόλτα από εκεί. Θα βρείτε σίγουρα υλικό που σας ενδιαφέρει!
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
b-movies.gr
PopCorn
Τα βίντεο - ζόμπι (Video 1987) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου