Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

The Clinic (2010)

Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου

Σκηνοθεσία:James Rabbitts
Σενάριο:James Rabbitts
Παίζουν:Tabrett Bethell,
Freya Stafford,Andy Whitfield
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: 1979, Αυστραλία κι ένα ζευγάρι ταξιδεύει παραμονή Χριστουγέννων για να επισκεφτεί τους γονείς. Ένα φορτηγό τους βγάζει απ' το δρόμο και προκαλεί βλάβη στο αμάξι αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν στέγη για το βράδυ. Καταλήγουν σε ένα παρακμιακό ξενοδοχείο και το ίδιο βράδυ η εγκυμονούσα σύζυγος θα εξαφανιστεί. Ο σύντροφος προσπαθεί να κινητοποιήσει το ντόπιο σερίφη και τον ξενοδόχο, όμως, μοιάζει όλοι να αρνούνται να βοηθήσουν. Τώρα η γυναίκα πρέπει να παλέψει για τη ζωή της μόνη της, καθώς ξυπνά μέσα σε ένα άγνωστο κτίριο και με το εννιά μηνών μωρό της να μην βρίσκεται πια μέσα της.


ΑΠΟΨΗ: Η μακρινή Αυστραλία μας προμηθεύει συχνά πυκνά με ενδιαφέροντα φιλμ τρόμου αλλά το The Clinic δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.
  Το μοναδικό φιλμ που έχει σκηνοθετήσει μέχρι σήμερα ο James Rabbitts είναι εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά απαγωγών βρεφών, απλώς ο Ράμπιτς το τραβάει στα άκρα. Είναι φανερό ότι προσπαθεί να κάνει κάτι κάλο και βάζει στην εικόνα του πινελιές αληθοφάνειας, τις οποίες αναμιγνύει με μια αίσθηση παραφροσύνης, θέλοντας να δώσει ένα φιλμ όχι απόλυτα ρεαλιστικό. Δεν πετυχαίνει βέβαια πολλά τελικά, έστω κι αν μια αίσθηση μούχλας και απόγνωσης περνάει από την οθόνη. Το πρόβλημα είναι ότι οι ρυθμός του δεν είναι σταθερός και πέρα από μερικά μικρά σοκ δεν καταφέρνει να μας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. Θέλεις να δεις που το πάει, θέλεις να δεις πως θα τελειώσει το φιλμ του αλλά εύχεσαι να πέρναγε η ώρα πιο ευχάριστα.
  Οι φίλοι των τηλεοπτικών σειρών θα αναγνωρίσετε στο πρόσωπο του μακαρίτη Άντι Γουίτφιλντ, τον τηλεοπτικό Σπάρτακο, ο οποίος εδώ δίνει την τελευταία κινηματογραφική του ερμηνεία, σε ένα ρόλο όχι ιδιαίτερα απαιτητικό. Η κούκλα Τάμπρετ Μπέθελ παίζει την έγκυο που κρατείται όμηρη ενώ μόλις της πήραν το παιδί, έχοντας περισσότερα πράγματα να κάνει με το χαρακτήρα της.
  Ποτέ δεν καταφέρνει να σε εντυπωσιάσει, ούτε να σε κρατήσει 100% εκεί, να παρακολουθήσεις την ιστορία. Μια που το βλέπεις, μια που το ξεχνάς. Καλή η ιδέα αλλά ο χειρισμός του υλικού δεν ήταν ιδανικός. Λίγο θα προσπαθήσει να σας τσιτώσει, λίγο να σας τρομάξει, λίγο να σας σοκάρει αλλά όλα αυτά ... λίγο.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
The Clinic (2010) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου