Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

The Warrior`s Gate (2016)

Είδος: Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Matthias Hoene
Σενάριο:Luc Besson,
Robert Mark Kamen
Παίζουν:Mark Chao,Ni Ni,
Dave Bautista
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζακ, ένας νεαρός με έφεση στα βιντεοπαιχνίδια, φέρνει στο σπίτι του ένα κινεζικό καλάθι, δώρο ενός φίλου του. Αυτό που δεν ξέρει ο Τζακ είναι πως το καλάθι είναι μια μαγική πύλη για την αρχαία Κίνα, που θα τον οδηγήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια. Μια κινέζα πριγκίπισσα, ο σωματοφύλακάς της κι ένας μάγος βρίσκονται στο δρόμο του Τζακ, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει της ικανότητες του στα βιντεοπαιχνίδια, για να προστατέψει την πριγκίπισσα από έναν βάρβαρο κατακτητή.


ΑΠΟΨΗ: Ο Λικ Μπεσόν έχει την τάση εδώ και αρκετά χρόνια, να βάζει την υπογραφή του σε φιλμ που είναι τουλάχιστον αδιάφορα. Το ίδιο συμβαίνει και με το The Warrior's Gate, τη νεανική περιπέτεια φαντασίας, στην οποία ο Μπεσόν υπογράφει το σενάριο σε συνεργασία με τον Ρόμπερτ Μαρκ Κέιμεν.
  Ο Γερμανός, Ματίας Χούνε, υπογράφει τη δεύτερη μεγάλου μήκους σκηνοθετική του δουλειά, μετά το Cockneys vs Zombies, κωμωδία τρόμου που βρήκε μια σχετική ανταπόκριση στο κοινό. Εδώ ο Χούνε απευθύνεται αποκλειστικά στο νεανικό κοινό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δε θα περάσει άσχημα, καθώς έχει έναν έφηβο πρωταγωνιστή να ταυτιστεί, έχει τα εφέ του, το χιουμοράκι ανά διαστήματα (ο Αρούν ο Βάρβαρος και ο ανεπίδεκτος μαθήσεως παλικαράς του, Βρούτος, βοήθησαν αρκετά εδώ) και μικρές δόσεις από πολεμικές τέχνες και μάχες. Ωστόσο δε μιλάμε για μια καλή νεανική ταινία. Στεγνή από συναίσθημα και χωρίς καμία πρωτοτυπία, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω στο θεατή της πέρα από λίγα λεπτά για χάζι.
  Εννοείται πως αν έχετε ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των δέκα πέντε ετών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιχειρήσετε την προβολή του The Warrior's Gate. Αν τυχόν βρίσκεστε κοντά σε αυτή την ηλικία και τυχαίνει να διαβάζετε αυτό το κείμενο, τότε θα σας έλεγα ότι η ταινία μπορεί να εξελιχθεί μια χαρά αν πάτε παρέα με φίλους στο σινεμά αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες ταινίες εκεί έξω να αναζητήσετε.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου