Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas (2017)

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Περιπέτεια

"Όμορφα χρώματα και καλά σχεδιασμένα τοπία, γρήγοροι ρυθμοί, λίγο αφελές χιούμορ, χαρακτήρες που έχουμε ξανασυναντήσει κάπου αλλά όλα καλά. Μόνο για τα πιτσιρίκια είναι και μόνο σε αυτά στοχεύει.

ΤΑΝΤ:
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΙΔΑ
Σκηνοθεσία:David Alonso,Enrique Gato
Σενάριο:Jordi Gasull,Neil Landau,
Javier López Barreira,Paco Sáez
Παίζουν:Óscar Barberán,
Michelle Jenner,Adriana Ugarte
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΗ:
Παναγιώτης Καποδίστριας,
Στέφανος Γεωργόπουλος,Στεφανία Φιλιάδη

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Δεν είναι πάντα απαραίτητο οι παιδικές ταινίες να είναι ποτισμένες με βαθύτερα νοήματα, διδάγματα για τα παιδιά και προχωρημένο χιούμορ, ικανό να ικανοποιήσει κι έναν ενήλικο. Μερικές φορές μπορούν να απλώς διασκεδαστικές, αφελείς, αστείες μόνο για τα παιδιά. Αυτό συμβαίνει και με το Ταντ: Το Μυστικό Του Βασιλιά Μίδα.
  Ο Ταντ είναι ένας εργάτης που όνειρό του είναι να γίνει σπουδαίος αρχαιολόγος, όπως το ίνδαλμά του, ο Ιντιάνα Τζόουνς. Εδώ μπλέκεται σε μια περιπέτεια ενάντια σε έναν μοχθηρό πλούσιο επιχειρηματία, που προσπαθεί να βρει το χάρτη που οδηγεί στο χαμένο μενταγιόν που έδωσε ο Απόλλωνας στον Μίδα και που δίνει τη δύναμη σε όποιον το κατέχει να μετατρέπει ό,τι αγγίζει σε χρυσό. Συνοδοιπόροι του Ταντ είναι ο χαζούλης σκύλος του, μια μούμια και η φίλη του και κρυφός έρωτας για τον επίδοξο αρχαιολόγο, Σάρα Λαβρόφ, μαζί με τη γραμματέα της και το Μπελζόνι, ένα ... angry bird που επικοινωνεί με πινακίδες, όπως το κογιότ των Looney Tunes.
  Το φιλμ είναι Ισπανική παραγωγή, συνέχεια των περιπετειών του Ταντέους Τζόουνς, πέντε χρόνια μετά την πρώτη κινηματογραφική του αναζήτηση. Αρχικά κόμικ δημιούργημα των Χαβιέ Μπαρέιρα και Γκόρκα Μαγκαλόν, μετά δύο μικρού μήκους animation ταινίες και αμέσως μετά ο Ταντ περνάει και στον κινηματογράφο. Δεν έχω δει την πρώτη ταινία αλλά αυτή εδώ είναι συμπαθητικό δείγμα παιδικής ταινίας. Όμορφα χρώματα και καλά σχεδιασμένα τοπία, γρήγοροι ρυθμοί, λίγο αφελές χιούμορ, χαρακτήρες που έχουμε ξανασυναντήσει κάπου αλλά όλα καλά. Μόνο για τα πιτσιρίκια είναι και μόνο σε αυτά στοχεύει. Γι αυτά λοιπόν δεν είναι μια άσχημη επιλογή για κινηματογραφική έξοδο, έστω κι αν το σχέδιο δε φτάνει τα επίπεδα των μεγάλων Αμερικανικών στούντιος. Θέλει να κάνει κι ένα σχόλιο πάνω στην αγάπη, τη φιλία και την απληστία αλλά μήπως αυτό δεν κάνουν οι περισσότερες παιδικές ταινίες. Απλώς εδώ γίνεται με πολύ πιο πρόχειρο τρόπο όλο αυτό και είναι ο λόγος που το φιλμ δεν ανεβαίνει ένα δύο κλικ στη βαθμίδα ποιότητας. Για τα παιδάκια σας μη το φοβηθείτε πάντως.Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου