Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Thor: Ragnarok (2017)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, ΚωμωδίαΕπιστημονικής Φαντασίας, Κόμικ
© 2017 - Disney/Marvel

"Η τελευταία περιπέτεια του Θορ μας λέει πράγματα που μας έχουν πει κι άλλες φορές στο παρελθόν οι ταινίες του είδους (κόμικ, υπερηρωικές ή ηρωικές ταινίες φαντασίας) αλλά το κάνει με πολύ περισσότερο κέφι. Μια γενικά καλή επιλογή, εκτός και πραγματικά δεν είσαι διατεθειμένος να δεχτείς την ατμόσφαιρα δεκαετίας ογδόντα και τις πολλές κωμικές στιγμές."

Σκηνοθεσία:Taika Waititi
Σενάριο:Eric Pearson,
Craig Kyle,Christopher Yost
Παίζουν:Chris Hemsworth,
Tom Hiddleston,Cate Blanchett
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Στο δρόμο για τον Πόλεμο της Αιωνιότητας υπήρχαν δύο τελευταίες στάσεις. Η μία εξ αυτών ήταν η τρίτη προσωπική ταινία του Θορ, το Thor: Ragnarok. Το τρίτη και φαρμακερή ωστόσο δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση, καθώς το φιλμ είναι χορταστικό και απόλυτα διασκεδαστικό. Η τρίτη λοιπόν φορά του Θορ είναι και η πιο απολαυστική!
  Το τελευταίο προσωπικό φιλμ του Θορ αναλμβάνει να σκηνοθετήσει ο Τάικα Γουατίτι, σκηνοθέτης που τράβηξε τα βλέμματα με την κωμωδία What We Do in The Shadows. Μπόλικη κωμωδία μπαίνει κι εδώ και αυτό είναι που δίνει αρκετή φρεσκάδα σε αυτή τη νέα περιπέτεια του θρυλικού υπερήρωα.
© 2017 - Disney/Marvel
  Ο Θορ επιστρέφει στο Άσγκαρντ κι εκεί βρίσκει ξανά τον Λόκι να κυβερνά και το βασίλειο να έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ο Λόκι επικαλείται την σατανική ετεροθαλή αδερφή τους, Χέλα, και μαζί εξορίζουν τον Θορ στον πλανήτη Σακαάρ, που κυβερνά ο εκκεντρικός Γκραντμάστερ, ο οποίος διασκεδάζει διοργανώνοντας μονομαχίες. Η παλιά γνώριμη του Θορ, Βαλκυρία, βρίσκεται στον πλανήτη και θα φροντίσει ο Θρο να γίνει μονομάχος για να κερδίσουν χρόνο και να καταστρώσουν ένα σχέδιο διαφυγής και επιστροφής στο Άσγκαρντ, το οποίο με τον ερχομό της Χέλα κινδυνεύει να καταστραφεί. Ένας ακόμα απρόσμενος σύντροφος θα προκύψει στην πορεία καθώς ο Χαλκ, μετά τη φυγή του από τη Γη, βρίσκεται στον πλανήτη και αγωνίζεται ως μονομάχος.
  Το πρώτο μεγάλο κομμάτι του Ragnarok είναι στην ουσία μια κωμωδία που φέρνει κάτι από τον αέρα των '80ς και τις buddy movies. Ο Χέμσγουορθ ως Θορ το διασκεδάζει ενώ η σχέση του με τον Χαλκ μας χαρίζει μερικές απολαυστικές στιγμές. Ο εξωγήινος, Κοργκ, που δανείζει τη φωνή του ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Τάικα Γουατίτι, είναι επίσης ένας χαρακτήρας που δίνει αστείες στιγμές ενώ υπάρχει και ο πάντα απολαυστικός Τζεφ Γκόλντμπλουμ, που παίζει με το δικό του πάντα τρόπο τον Γκραντμάστερ, τον σαδιστή, εκκεντρικό άρχοντα του πλανήτη Σακαάρ.
© 2017 - Disney/Marvel
  Ο Γουατίτι χωρίζει το φιλμ του σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι το πιο κωμικό και το δεύτερο, που έχει ως σκοπό να μας οδηγήσει στο Infinity War, είναι πιο σκοτεινό και επικό. Εκεί βρίσκουμε το Θορ να επιστρέφει στο Άσγκαρντ και μαζί με τον Χαλκ, τη Βαλκυρία και όσους ακόμα πολεμιστές έχουν απομείνει εκεί μετά τον ερχομό της Χέλα, προσπαθούν να πάρουν το βασίλειο πίσω και να το σώσουν από την καταστροφή. Εδώ τα αστεία δεν είναι στην πρώτη γραμμή αλλά η δράση, καθώς η σύγκρουση με τη Χέλα, που υποδύεται με όρεξη η Κέιτ Μπλάνσετ, δεν αφήνει περιθώρια για πλάκα. Το Ράγκναροκ, η καταστροφή του κόσμου, έρχεται και τα πράγματα σοβαρεύουν.
  Κυριότερο πρόβλημα της ταινίας είναι αυτή η αίσθηση ότι παρακολουθείς δύο ταινίες. Η κωμωδία που ξεκινά την παράσταση και η περιπέτεια επικών διαστάσεων, το πιο σκοτεινό κομμάτι, που έρχεται να κλείσει την ιστορία, για να ολοκληρώσει με τις σκηνές μετά τους τίτλους τέλους την άμεση σύνδεση με το επερχόμενο Infinity War. Αυτός ο νοητός διαχωρισμός της ταινίας σε δύο διαφορετικά μέρη δεν είναι προφανώς λόγος για να θεωρήσεις την ταινία κακή αλλά είναι ένα ψεγάδι που παρατηρείς κατά την προβολή.
© 2017 - Disney/Marvel
  Κατά τα άλλα; Διασκεδαστικό, χαλαρό, χορταστικό, θεαματικό, αστείο, με οπτικές αναφορές στον μεγάλο Τζακ Κέρμπι, από τους κορυφαίους σκιτσογράφους των Αμερικανικών κόμιξ και δημιουργό πολλών από τους διάσημους χαρακτήρες που βλέπουμε στις οθόνες μας τα τελευταία χρόνια. Απ' την άλλη όμως, χωρίς ιδιαίτερο βάθος στους χαρακτήρες και χωρίς να έχει να πει κάτι που δεν έχει ειπωθεί. Απλώς μας λέει πράγματα που μας έχουν πει κι άλλες φορές στο παρελθόν οι ταινίες του είδους (κόμικ, υπερηρωικές ή ηρωικές ταινίες φαντασίας) με πολύ περισσότερο κέφι. Μια γενικά καλή επιλογή, εκτός και πραγματικά δεν είσαι διατεθειμένος να δεχτείς την ατμόσφαιρα δεκαετίας ογδόντα και τις πολλές κωμικές στιγμές.Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου