Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Oblivion (2013)

Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας
Oblivion
Σκηνοθεσία:Joseph Kosinski
Σενάριο:Karl Gajdusek,
Michael Arndt
Παίζουν:Tom Cruise, 
Morgan Freeman,
Andrea Riseborough
Γράφει ο Γιάννης Τζώρτζης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο μέλλον, σε μια Γη που έχει εξελιχτεί υπερβολικά, ο Τζακ Χάρπερ είναι ένας από τους τελευταίους μηχανικούς αυτοκινούμενων αεροσκαφών που έχουν απομείνει. Αποστολή του είναι να αποσπάσει ζωτικής σημασίας πλουτοπαραγωγικές πηγές, μετά από μεγάλο πόλεμο με τον εχθρό της Γης, τους Σκαβς. Πλέον, η δουλειά έχει σχεδόν τελειώσει, όταν διασώζει μια όμορφη ξένη από την πτώση ενός αεροσκάφους. Η άφιξη της θα επιφέρει μια σειρά γεγονότων που θα κάνουν τον Τζακ να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε και να καταλάβει πως η μοίρα της ανθρωπότητας είναι στα χέρια του. (Cine.gr)
  
ΑΠΟΨΗ: Η ανθρωπιά, η αγάπη, η νοσταλγία είναι συναισθήματα που αφήνουν ανεξίτηλο ίχνος στην ψυχή. Οι άνθρωποι όταν γίνουν ευάλωτοι σε αυτά, τότε είναι πιο εύκολο να ανακαλύψουν την αλήθεια και να βρουν τον προορισμό τους.
   Ο Τζακ Χάρπερ μέσα από τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις θα ανακαλύψει την αλήθεια. Μια αλήθεια που θα γκρεμίσει όσα πίστευε και θα του δώσει έναν πιο ουσιώδη σκοπό για να παλέψει.
   Τα στοιχεία που κάνουν το Oblivion πολύ καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι η πλοκή που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, η πολύ καλή σκηνοθεσία, οι εντυπωσιακές εικόνες τις κατεστραμμένης και μολυσμένης Γης που έρχονται σε αντίθεση με την αψεγάδιαστη και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στους "Πύργους", καθώς και το επιβλητικό μουσικό θέμα των Anthony Gonzalez και Susanne Sundfør.
   Τέλος, όσον αφορά στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών αυτές ήταν εύστοχες αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα ο Tom Cruise θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
Oblivion (2013) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου