Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

The Words (2012)

Είδος: Δραματική

The Words
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ
Σκηνοθεσία:Brian Klugman, 
Lee Sternthal
Σενάριο:Brian Klugman, 
Lee Sternthal
Παίζουν:Bradley Cooper, Dennis Quaid,
Olivia Wilde
Γράφει ο Νίκος Τσουκαλάς

Μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις ή τελικά μερικές λέξεις αξίζουν όσες χίλιες εικόνες..;

ΥΠΟΘΕΣΗ : Όταν ο Ρόρι Γιάνσεν κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο, χαίρει μιας σπάνιας αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Χαρισματικός, ταλαντούχος, έξυπνος, ο νεαρός συγγραφέας μοιάζει να έχει όλα όσα θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας άνθρωπος: μια όμορφη ζωή, μια γυναίκα που τον αγαπά, ολόκληρο τον κόσμο στα χέρια του… και όλα αυτά χάρη στις λέξεις του. Είναι όμως αυτές οι λέξεις πραγματικά δικές του; Και σε ποιον ανήκει όλη αυτή η ιστορία τελικά; Στο απόγειο της δόξας του Ρόρι, ένας ηλικιωμένος άντρας εμφανίζεται στη ζωή του και διεκδικεί τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου, προκαλώντας τη φιλοδοξία αλλά και την ηθική του. Στην πραγματικότητα, όμως, τόσο ο Ρόρι όσο και ο ηλικιωμένος είναι δημιουργήματα του συγγραφέα Κλέι Χάμοντ, που κι αυτός με τη σειρά του έχει αρκετά να κρύψει από το δικό του παρελθόν. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Βλέποντας το poster της ταινίας και ύστερα το trailer δε μου έκανε αίσθηση να το δω. Το θεωρούσα λίγο βαρετό, χωρίς δράση και χωρίς κάποια ιδιαίτερη πλοκή. Όμως, αρκετοί φίλοι μου έλεγαν "να το δεις", "πολύ καλό", "έχει ποιότητα". 'Ετσι, αποφάσισα "κατόπιν τρομακτικής πίεσης" να το δω και ομολογώ ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου.
Είναι μια καλοστημένη ιστορία βασισμένη στην αγάπη ή στην τρέλα, θα έλεγα καλύτερα, ενός ανθρώπου να γίνει συγγραφέας γράφοντας μια αληθινή, ρομαντική αλλά όχι δικιά του ιστορία..
Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ταινία σε ότι αφορά την ατομική ηθική και τα διλήμματά της μπροστά στο πάθος του να πετύχω κάτι που το θέλω ή το χρειάζομαι τόσο πολύ. Το casting αποτελείται από πλούσιους χαρακτήρες και κυρίως, κατά τη γνώμη μου, του Jeremy Irons που η ερμηνεία του είναι απολαυστική τόσο οπτικά αλλά και ακουστικά καθώς και του Bradley Cooper που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
  Το τέλος ίσως λίγο να σας προβληματίσει, αν και αυτός είναι ο σκοπός της ταινίας, οπότε σίγουρα αναμένουμε τα σχόλια σας!

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:

The Words (2012) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου