Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Non-Stop (2014)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Θρίλερ

Σκηνοθεσία:Jaume Collet-Serra
Σενάριο:John W. Richardson,
Christopher Roach
Παίζουν:Liam Neeson,
Julianne Moore,
Scoot McNairy
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε μια υπερατλαντική πτήση από Νέα Υόρκη προς Λονδίνο, ο ιπτάμενος πράκτορας Μπιλ Μαρκς λαμβάνει μια σειρά από απειλητικά μηνύματα. Αυτά λένε ότι ένας εκ των επιβατών θα σκοτώνεται ανά 20 λεπτά, εκτός κι αν 150 εκατομμύρια δολάρια μεταφερθούν σε μυστικό λογαριασμό.(cine.gr)

ΑΠΟΨΗ: Αυτή τη φορά ο Liam Neeson υποδύεται τον Bill Marks,έναν αερονόμο, που καθήκον του είναι να προστατεύει τους επιβάτες και να αποτρέπει τυχόν κινδύνους,κυρίως από τρομοκράτες.Όλα αυτά μέχρι την τελευταία του πτήση όπου απειλητικά μηνύματα στο ασφαλές του δίκτυο θα προκαλέσουν έναν πανικό. Το οργανωμένο σχέδιο των αεροπειρατών αφήνει να φαίνεται τόσο στους επιβάτες αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι ο αερονόμος είναι ο κύριος εκφραστής της αεροπειρατείας.Μία σειρά ενεργειών όμως από μέρους του θα κάνει τους επιβάτες να τον εμπιστευτούν και εν τέλη, να ανακαλύψει το άτομο που κρύβεται πίσω από την αεροπειρατεία.

Ο Liam Neeson τελικά, είναι ικανός για τρομερά πράγματα και με την απαιτούμενη βοήθεια απογειώνει την οποιαδήποτε ταινία .Όσο για το υπόλοιπο cast,η γνωστή σε όλους μας Julliannne Moore (Ηαnnibal)  ο Scoot McNairy που προσθέτει ακόμη μία καλή ταινία στο ενεργητικό του (Argo) και η ανερχόμενη LupitaNyAongo (12 Χρόνια Σκλάβος).
 Το όλο θέμα όμως είναι η πρωτότυπη ιδέα της αεροπειρατείας μέσω μηνυμάτων.Ο Jaume Collet-Serra (Orphan,To σπίτι του θανάτου) δίνει από την αρχή στους θεατές μία ταινία με αρκετό σασπένς κρατώντας τα επίπεδα της αγωνίας μέχρι τέλους.


Με λίγα λόγια: Ωραία πλοκή,ωραίες ερμηνείες,ωραία εξέλιξη και ένας super star (Liam Neeson) στα καλύτερά του. Πραγματικά δεν κατάλαβα πως πέρασαν 2 ώρες στο σινεμά. Αξίζει να τη δείτε.

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Non-Stop (2014) on IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου