Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Independence Day: Resurgence, X-Men: Apocalypse - Επιστημονική φαντασία και κόμιξ στα δύο νέα τρέιλερ

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Δύο τρέιλερ για σήμερα, με το πρώτο να είναι ολόφρεσκο, καθώς κυκλοφόρησε μερικές ώρες πριν στο διαδίκτυο και πρόκειται για τη συνέχεια του Independence Day του 1996. Το δεύτερο τρέιλερ αποτελεί τη νέα προσθήκη στη σειρά ταινιών X-Men. Πάμε να τα δούμε!

Independence Day: Resurgence (2016)

Μετά την επίθεση των εξωγήινων στον πλανήτη μας το 1996, τα έθνη της Γης χρησιμοποίησαν την εξωγήινη τεχνολογία, για να δημιουργήσουν έναν ισχυρό αμυντικό μηχανισμό σε ενδεχόμενη νέα εξωγήινη απειλή. 20 χρόνια μετά, έρχεται η στιγμή να ανακαλύψουν αν ο μηχανισμός είναι αρκετά ισχυρός.

 

Θεαματικότατο το τρέιλερ του νέου φιλμ του Ρόλαντ Έμεριχ και αρκετά υποβλητικό. Οι Τζεφ Γκόλντμπλουμ και Μπιλ Πούλμαν επέστρεψαν στους ρόλους τους, ο Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να απέχει. Αυτό που μοιάζει να λείπει από το τρέιλερ είναι το χιούμορ, κάτι που έκανε την πρώτη ταινία να παραμένει διασκεδαστική παρά τα ατοπήματά της. Εδώ όλα μοιάζουν πιο σκοτεινά και η σοβαροφάνεια καλύπτει τα πάντα. Το Independence Day του 1996 παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο χορταστικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Έφερε ξανά στη μόδα τους "κακούς εξωγήινους" από τα φιλμ της δεκαετίας του 1950, ενώ κατάφερε να μην πάρει πολύ σοβαρά τον εαυτό της και να κάνει περισσότερο πλάκα με τα κλισέ του είδους. Τι μας επιφυλάσσει το νέο φιλμ; Θα το μάθουμε τον Ιούνιο του 2016.


X-Men: Apocalypse (2016)

Ο Τσαρλς Εξέβιερ και οι μεταλλαγμένοι του πρέπει να τα βάλουν τον πρώτο και πιο ισχυρό μεταλλαγμένο που υπήρξε ποτέ. Ο Apocalypse, ο οποίος έχει λατρευθεί μέσα στους αιώνες σαν θεότητα με διαφορετικά ονόματα κάθε φορά, ξυπνά μετά από αιώνες ύπνου και επιθυμεί να φέρει κάθαρση στην ανθρωπότητα.


Οι μεταλλαγμένοι επιστρέφουν μετά το εξαιρετικό Days of Future Past, με τον Μπράιαν Σίνγκερ ξανά στη σκηνοθεσία. Αυτό από μόνο του είναι θετικό, πριν καν παρακολουθήσεις οποιοδήποτε τρέιλερ, γιατί είναι γνωστή η αγάπη του Σίνγκερ για τη συγκεκριμένη σειρά ταινιών. Ο τόνος του τρέιλερ είναι σκοτεινό και πεσιμιστικός. Τονίζεται η ανωτερότητα του αντιπάλου και παίρνουμε και μια πρώτη γεύση από την παρουσία του, ενώ τριγύρω γίνεται χαλασμός για άλλη μια φορά, με γέφυρες να γκρεμίζονται, θάλασσες να τρικυμίζουν και μεταλλαγμένους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους στο φουλ!
  Θεαματικό μεν, πολύ ψηφιακό εφέ δε, κάτι που αρχίζει να με ενοχλεί τα τελευταία χρόνια. Αντί το CGI να χρησιμοποιείται με φειδώ, για να προσθέτει πράγματα που δε μπορούν να γίνουν με τα πρακτικά εφέ, έχει φτάσει να χρησιμοποιείται με άπληστο τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο φιλμ δεν αναμένω να είναι καλό. Μια μικρή παρατήρηση για τη χρήση του CGI έκανα, κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο διάστημα. Ο Apocalypse έρχεται τον Μάιο του 2016! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου