Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Monster Trucks (2016)

Είδος: Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία:Chris Wedge
Σενάριο:Derek Connolly
Παίζουν:Lucas Till,
Jane Levy,Thomas Lennon
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Πετρελαϊκή εταιρεία κάνει γεωτρήσεις σε μια μικρή πόλη και πέφτει πάνω σε φλέβα πετρελαίου. Το πρόβλημα είναι πως ανακαλύπτουν ένα σπάνιο οικοσύστημα και ενώ θα έπρεπε να σταματήσουν αποφασίζουν να συνεχίσουν, με αποτέλεσμα τρία σπάνια είδη ζώων να βγουν στην επιφάνεια. Τα δύο φυλακίζονται από την εταιρεία αλλά το τρίτο πλάσμα με την περίεργη μορφή χταποδιού ξεφεύγει και κρύβεται στη μάντρα που δουλεύει ο νεαρός Τριπ. Σύντομα ο νεαρός ανακαλύπτει ότι το πλάσμα τρέφεται με πετρέλαιο και ότι έχει την ικανότητα να παράγει ενέργεια, σαν μια ζωντανή μηχανή. Όλη αυτή η ανακάλυψη γίνεται τυχαία, όταν το ζώο κρύβεται στο παλιό φορτηγάκι που επισκευάζει ο Τριπ και αρχίζει να το κινεί. Ο νεαρός, με τη βοήθεια της φίλης του, Μέρεντιθ, αποφασίζει να βοηθήσει το πλάσμα να σώσει τα άλλα δύο ομοειδή του που βρίσκονται φυλακισμένα και να τα οδηγήσει πίσω στον κόσμο τους με ασφάλεια. 

ΑΠΟΨΗ: Τεράστιο πλάσμα, κάτι ανάμεσα σε καλαμάρι και χταπόδι, ζώο που δε γνωρίζαμε την ύπαρξή του, συμπαθές τερατάκι, παίρνει τη θέση μηχανής σε παλιό 4x4 και το κινεί, αφού τρέφεται με πετρέλαιο. Και κάπως έτσι το Monster Trucks αποκτά σάρκα και οστά!

  Πρώτο "κανονικό" φιλμ και όχι κινουμένων σχεδίων, για τον Κρις Βεντζ, υπεύθυνο για τα Robots και Ice Age, το Monster Trucks φέρει τη σεναριακή υπογραφή του ανθρώπου που συνυπέγραψε τα Jurassic World και Kong: Skull Island, Ντέρεκ Κόνολι. Για ακόμα ένα φιλμ, ο Κόνολι, ασχολείται έμμεσα με οικολογικές ανησυχίες, αναπτύσσοντας μια ιδέα που θα μπορούσε να ανήκει σε ένα πιτσιρικά πέντε χρονών που παίζει με τα αυτοκινητάκια του και πλάθει ιστορίες με τη φαντασία του. Δείξε σε ένα παιδάκι ένα τεράστιο φορτηγάκι και πες του ότι λέγεται "φορτηγό τέρας"(monster truck), τα 4x4 με τις τεράστιες ρόδες που επιδίδονται σε αγώνες λιωσίματος κανονικών αυτοκινήτων στην Αμερική, και είναι εύκολο να καταλάβεις τι σενάρια μπορεί να φτιάξει με το μυαλό του.
  Τα θετικά του φιλμ είναι ο γρήγορος ρυθμός του, οι καθαρές εικόνες, τα οικολογικά μηνύματα, οι συμπαθείς ηθοποιοί και η διάθεση να κάνει πλάκα με το θέμα του, χωρίς να είναι στεγνό από συναισθήματα. Η σχέση του Τριπ με το πλάσμα και γενικότερα η πλοκή του φιλμ θα σας θυμίσει σίγουρα κάτι από E.T. και Free Willy, χωρίς ωστόσο να φτάνει ποτέ το επίπεδο του πρώτου.
  Αν βρισκόμουν στην ηλικία των δέκα με δέκα πέντε ετών θεωρώ ότι θα τα πέρναγα εξαιρετικά στο φιλμ του Βεντζ χωρίς, ωστόσο, να σημαδέψει τις κινηματογραφικές μου αναμνήσεις. Μια χαλαρή παιδική ταινία, από αυτές που μετά από λίγα χρόνια προβάλλονται τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου από την τηλεόραση και που στα κλεφτά όλοι τις έχουμε χαζέψει για λίγο.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDbΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου