Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

The Invitation (2015)

Είδος: Μυστηρίου, Δραματική

"Η απώλεια είναι αυτή που βασανίζει τους πρωταγωνιστές και γύρω από εκεί περιστρέφεται αρχικά το φιλμ, με αργούς ρυθμούς, υπνωτιστικούς σχεδόν, φροντίζοντας όμως να σου υπενθυμίζει ανά διαστήματα ότι δεν είναι μόνο ένα ψυχολογικό δράμα αυτό που παρακολουθείς."

Σκηνοθεσία:Karyn Kusama
Σενάριο:Phil Hay,Matt Manfredi
Παίζουν:Logan Marshall-Green,
Emayatzy Corinealdi,Michiel Huisman
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για τη μαγεία του άγνωστου, την εμπειρία να μπαίνεις στην προβολή μιας ταινίας χωρίς να γνωρίζεις σχεδόν τίποτα γι αυτήν. Θα υπάρξουν φορές που η κατάληξη θα είναι επώδυνη για τα μάτια και το μυαλό σου αλλά υπάρχουν πολλές φορές που το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, περισσότερο από όσο ίσως δικαιολογεί η ποιότητα του ίδιου του φιλμ, οπότε παράλληλα η μαγεία του αγνώστου κρύβει και μια παγίδα υπέρ εκτίμησης. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το ανεξάρτητο δραματικό φιλμ μυστηρίου, The Invitation, ενδιαφέρον φιλμ που δεν είδαμε ποτέ στους κινηματογράφους της χώρας μας.
  Για το συγκεκριμένο φιλμ δε χρειάζεται να ξέρετε πολλά. Αρκεί να γνωρίζετε ότι είναι ανεξάρτητη παραγωγή, με χαρακτηριστικό συνήθως των ανεξάρτητων παραγωγών την αργή εξέλιξη, κι ότι κρατά μια αποκάλυψη για το τέλος ή ίσως δύο αποκαλύψεις. Την πρώτη την περιμένεις σίγουρα, γι αυτό και δεν τη θεωρώ απαραίτητα ανατροπή, η δεύτερη είναι αυτή που δίνει τους περισσότερους πόντους στο φιλμ. Με αυτά τα δύο μπορείς να προχωρήσεις υποψιασμένος πάνω κάτω για αυτό που θα δεις
  Το σενάριο των Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι ακολουθεί τον Γουίλ και την Κίρα στο παλιό σπίτι του πρώτου, εκεί όπου πια ζει η πρώην γυναίκα του με το νέο της σύντροφο κι έχουν οργανώσει μια μάζωξη παλιών και νέων φίλων. Η ώρα περνά, η συζήτηση φουντώνει και η κατάσταση αρχίζει να παίρνει παράξενη τροπή για όλους.
  Η απώλεια είναι αυτή που βασανίζει τους πρωταγωνιστές και γύρω από εκεί περιστρέφεται αρχικά το φιλμ, με αργούς ρυθμούς, υπνωτιστικούς σχεδόν, φροντίζοντας όμως να σου υπενθυμίζει ανά διαστήματα ότι δεν είναι μόνο ένα ψυχολογικό δράμα αυτό που παρακολουθείς. Μια αίρεση μπαίνει στο παιχνίδι και το μυστήριο δίνει τη θέση του στο ψυχολογικό δράμα, για να οδηγήσει σε ένα έντονο φινάλε.
  Συμπαθητικές οι περισσότερες ερμηνείες, καλή η σκηνοθετική καθοδήγηση της Κάριν Κιουσάμα αλλά το πεσιμιστικό σενάριο των Χέι και Μανφρέντι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Αξιόλογο τελικό αποτέλεσμα, τόσο για τους φίλους των ταινιών μυστηρίου όσο και για αυτούς των ψυχολογικών δραμάτων.Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCornΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου