Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Awake (2021) Mini Review

 

 

ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Επιστημονικής Φαντασίας, Μυστηρίου

Σκηνοθεσία:Mark Raso
Σενάριο:Joseph Raso, Mark Raso

Πρωταγωνιστούν:Gina Rodriguez,Ariana Greenblatt,Lucius Hoyos, Shamier Anderson

Διάρκεια: 96'


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Ο Η Τζίνα, πρώην πεζοναύτης νυν φρουρός ασφαλείας σε κέντρο ερευνών, παλεύει να σταθεί στα πόδια της, μετά το θάνατο του συζύγου της, και να φτιάξει τη ζωή με τα παιδιά της.Τελειώνοντας τη βάρδια της παίρνει τα παιδιά από την πεθερά της αλλά στο δρόμο της επιστροφής θα συγκρουστεί με ένα επερχόμενο όχημα. Το αυτοκίνητο θα πέσει σε μια λίμνη, οι επιβάτες θα βγουν αλλά τη μικρή κόρη της σώζει ένας αστυνομικός χρησιμοποιώντας τεχνητή αναπνοή. Ο αστυνομικός τους ενημερώνει ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί και δεν υπάρχει πια ρεύμα σε ολόκληρη την πόλη. Δεν είναι όμως μόνο η πόλη που έχει πρόβλημα. Είναι ολόκληρος ο κόσμος. Και το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί. Κατά περίεργο τρόπο ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν μπορεί να κλείσει μάτι. Εκτός από την κόρη της Τζιλ και μια ηλικιωμένη κυρία. Αυτοί οι δύο άνθρωποι φαίνεται να έχουν τη λύση στο πρόβλημα.

 Κρίμα γιατί το Awake θα μπορούσε να είναι κάτι αρκετά καλό. Φαίνεται ενδιαφέρον αρχικά και κινεί την περιέργεια στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας και του μυστηρίου αλλά η εκτέλεση πάσχει και δεν λυτρώνεται ούτε με την τελική σκηνή,σκηνή που φαίνεται να ποντάρουν όλα τους τα χρήματα οι δημιουργοί. Είναι μια αλληγορία για το θάνατο, τη μεταθανάτια ζωή, για τις δεύτερες ευκαιρίες ή είναι μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας που επιχειρεί σχόλια πάνω σε ηθικά και θρησκευτικά θέματα; Όπως και να τη διαβάσεις πάντως, στο τέλος δεν νιώθεις ότι είδες κάτι ολοκληρωμένο.

 Έχει την καλή ερμηνεία της Τζίνα Ροντρίγκεζ αλλά βγάζει προβλήματα το σενάριο και η εξέλιξη της πλοκής. Στήνεται μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό για μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο μέσα σε περίπου δύο με τρεις ημέρες, χρόνος που δε μοιάζει αρκετός για να χάσουν τα λογικά τους όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να μιμηθεί το επιτυχημένο A Quiet Place απ' ότι φαίνεται και να στηθεί ένα σκηνικό που το θυμίζει αρκετά.

 Μάλλον το Νέτφλιξ αναζητά το επόμενο Bird Box αλλά δεν το βρίσκει. Θα μπορούσε να έχει κάτι εδώ όμως διακρίνεται μια προχειρότητα στην παραγωγή, πέρα από το προβληματικό σενάριο, που ρίχνει το Awake ακόμα πιο χαμηλά.


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου