Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Vicious Fun (2020) Mini Review

 

Vicious Fun
Κωμωδία, Τρόμου

Διάρκεια: 101'

 

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ξεκινάω το κείμενο νιώθοντας την επιθυμία να απολογηθώ στην σημερινή ταινία καθώς θεωρώ ότι της αξίζει ένα μεγαλύτερο κείμενο και όχι ένα mini review. Δυστυχώς όμως ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος τελευταία κι επειδή το Vicious Fun είναι μια ταινία που αξίζει να δουν οι φίλοι των b movies και των πιο κωμικών slasher ταινιών, αποφάσισα να γράψω έστω ένα μικρό κείμενο, προτείνοντας την ταινία, πριν οι μέρες περάσουν και φύγει τελείως από τα πλάνα των κριτικών μου.

 Η ιστορία ακολουθεί έναν τυπάκο, πίσω στη δεκαετία του 1980, που τρέφει αγάπη για τις ταινίες τρόμου και γράφει κριτικές σε περιοδικό. Ένα μπέρδεμα τον οδηγεί σε μια συγκέντρωση ψυχολογικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας μερικών ψυχοπαθών δολοφόνων. Οι αιμοσταγείς δολοφόνοι που βρίσκονται εκεί τον θεωρούν έναν από αυτούς και ο φίλος μας προσπαθεί να σκεφτεί τον τρόπο που θα μπορέσει να ξεφύγει από τον επερχόμενο όλεθρο.

 Από τις πρώτες σκηνές φαίνεται η διάθεση της ταινίας και η αλήθεια είναι ότι καταφέρνει και ανταποκρίνεται αρκετά καλά στις προσδοκίες που από την αρχή έχει δημιουργήσει. Το χιούμορ λειτουργεί στα περισσότερα σημεία, το σενάριο μια χαρά δουλεύει, παίζοντας με τα κλισέ του είδους και φυσικά οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπέστατες και με αρκετά καλό κωμικό συγχρονισμό, ενώ φυσικά υπάρχει και αρκετή δόση gore.

 Μια αρκετά καλή πρόταση λοιπόν για εσάς εκεί έξω που περνάτε καλά με τις ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 1980 και που ενδιαφέρεστε για μικρά, αξιόλογα φιλμάκια, φτιαγμένα με μεράκι.Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου